GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Druženje umirovljenika grada Kutine - 80+


Udruga umirovljenika grada Kutine organizirala je u svom prostoru druženje umirovljenika koji su navršili više od 80 godina. Druženju se odazvalo dvadesetak umirovljenika koji su svoj radni vijek proveli na različitim radnim mjestima na području Kutine.

   
Bila je ovo prilika za razgovor i druženje uz kulturni program koji su na tekst i scenario prof. Ante Juretića izveli Marija Troha i Ivan Masnec, kroz dva isječka Juretićevih predstava.

   
Umirovljenike je uvodno pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika grada Kutine Josip Prajner, a obratio im se i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. «Kutina vodi brigu o svim populacijama, s naglaskom na mlade, no postavlja se pitanje što će biti sa stariji stanovništvom kojega je sve više. Zato moramo raditi na poboljšanju kvalitete života starijih sugrađana, osobito u ruralnim naseljima gdje je najteža situacija». Babić je objasnio faze projekta adaptacije Doma za starije i nemoćne koja je u planu, te izložio plan povećanja broja specijalista u kutinskom Domu zdravlja.

   Nakon predstave tijekom prijepodnevnog druženja namijenjene generaciji 80+, u poslijepodnevnim satima održana je kulturna večer posvećena Vesni Parun u kojoj su uz prof. Ante Juretića sudjelovali članovi Udruge umirovljenika iz Odbora za kulturu: Alica Tomek, Lea Goluža i Ivan Masnec koji su čitali poeziju Vesne Parun. (gp/ml)

 


1.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1299 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS