GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Godišnji koncert SiDona – putovanje bez granica


Kutinski ženski vokalni ansambl SiDone jučer je u prepunoj dvorani Doma kulture održao svoj godišnji koncert koji se u Kutini prometnuo u prvorazredan događaj godine. Rad SiDona kutinska publika vjerno prati ukazujući im povjerenje i važnost, a uzlazna putanja ovog ženskog vokalnog ansambla je neupitna. Koncert pod nazivom "Iz notnog spomenara" je pomno pripreman, od scenografije, kostima, rasvjete, detaljno je razrađen svaki minut ove koncertne predstave...

 

Kroz glazbeno putovanje na tekst Ive Čaise publiku je vodila Alma Škiljić na ležeran i ugodan način, kao predah između točaka bogatog programa.




GALERIJA FOTOGRAFIJA

Uz SiDone kao glavne gošće ali i domaćice, predstavio se i Reprezentativni folklorni ansambl KUD-a Moslavine s pjesmom i plesom Ražanca, u koreografiji voditelja Tihomira Krmeka, koji je pokazao jedinstveni ples dalmatinskog kraja. 




Šetnja kroz hrvatsku etno baštinu pjesmom SiDona i stiliziranim detaljima, dala je prostora i predstavljanju kulture nacionalnih manjina, te smo tako mogli vidjeti Folklornu skupinu Češke besede s njihovim bogatim nošnjama, poslušati pjesme na ukrajinskom jeziku u tipičnim oglavljima ukrajinskog predznaka za što je zaslužno Kulturno prosvjetno društvo Karpati iz Lipovljana…




 


Kao pridruženi član Udruge Talijana Dante Moslavina, SiDone su u goste pozvale i članice ove udruge koje su ne samo zaplesale, već je njihova predsjednica Marieta Di Gallo aktivno sudjelovala u organizaciji priredbe.




Podršku radu dali su im i prof. OGŠ Borisa Papanopula Oksana Schneider i Saša Begović Matošković s mladim kutinskim talentom Ingom Potnar.

 

SiDone su dale sve od sebe pokazavši publici novim repertoarom da stvaraju i rade gledajući naprijed.




Na radost publike izvele su i nekoliko skladbi koje publika od prije poznaje, ali ansambl je očito želio pokazati noviju fazu svoga rada koja je orijentirana bogatom etno zvuku, čemu svjedoče i njihovi kostimi, plakati i kompletna scenografija.

 



Dragana Lazarević Kosanović, članica SiDona posebno je zahvalila njihovoj voditeljici prof. Jeleni Butini čiji je doprinos rastu SiDona iznimno važan.




 Zahvale su upućene i ekipi tonaca i rasvjete, ravnateljici POU Kutina Jasminki Molnar, brojnim sponzorima i svima onima koji su pomogli kako bi ovaj koncert i rad SiDona u cjelini bio prikazan u najboljem svjetlu. U tome su i uspjeli, čemu svjedoče brojni aplauzi koji su potvrda kvalitete rada SiDona, a Kutina se s punim pravom može pohvaliti reprezentativnim ženskim vokalnim ansamblom. Koncert SiDona pratili su predstavnici Grada Kutine koji su uz Sisačko moslavačku županiju pokrovitelji ove priredbe. (gp/ml)

   


27.11.2017. - Kultura



Broj čitanja: 1350 ... Autor: Radio Moslavina ...