GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinska dunja 2017.


GALERIJA FOTOGRAFIJA

Radio klub Kutina - 9A1FAB uz Dan Grada Kutine 13. je put zaredom organizirao natjecanje radio-amatera Kutinska dunja 2017. U natjecanju je sudjelovalo više od 50 radio-amatera. Nagrade najuspješnijim i priznanja svim sudionicima uručene su na prigodnoj svečanosti u Izviđačkom domu na Betlehemu. 

Prvo se natjecanje zvalo "Voloderske jeseni" i održano je davne 1967 godine, prisjetio se Milivoj Uroić, predsjednik Radio kluba Kutina. „Staro natjecanje bilo je na kratkom valu  3,5 MHz, trajalo je desetak godina u bivšoj državi, a od 2005 ponovno je pokrenuto natjecanje "Voloderske jeseni" na UKV -u da bi  2010.godine promijenili naziv u "Kutinska dunja". Od tada, već 13 godina za redom, organiziramo ovo natjecanje povodom Dana Grada Kutine.“, istaknuo je predsjednik Radio-kluba Kutina i zahvalio svim sudionicima i svima koji su pomogli u o organizaciji.
Radio-klub Kutina najstarija je udruga građana na području Grada Kutine i neprekidno radi od osnivanja 1952. godine. Zvonko Lernatić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Kutine čestitao je Radio-klubu na uspješnoj organizaciji natjecanja i na tome što klub uspješno radi 65 godina i promiče tehničku kulturu. Unatoč suvremenim tehnologijama radio-klub okuplja i mlade članove. „Tehnička kultura dio je opće kulture i zato je važno da okupljamo mlade u svim klubovima zajednice tehničke kulture.“ Poručio je predsjednik ZTK Kutina.
Gradonačelnik Kutine čestitao je sudionicima natjecanja, radio-klubu i zajednici tehničke kulture. „I na ovaj način pronosite glas o našem gradu. Vaš je rad od velike važnosti, a to se potvrdilo u Domovinskom ratu. Grad Kutina zato će i dalje podupirati ZTK i Radio-klub Kutina.“, poručio je gradonačelnik Kutine. (nb)27.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 648 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS