GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Koritima obilježena 26. obljetnica stradanja brantielja


U selu Korita 23. studenog 1991. godine,  na zapadnoslavonskom ratištu 23. studenog 1991. godine, poginulo je 6 hrvatskih branitelja pripadnika 56. samostalne bojne Kutina i 65. samostalnog bataljuna Ivanić Grad.

Članovi obitelji palih branitelja, pripadnici 56. samostalne bojne, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš, gradonačelnik Popovače te predstavnici Gradova Novska i Lipika na mjestu na kojem se vodila jedna od najtežih borbi u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast palim braniteljima i zahvalili njihovim obiteljima. 

Katica Demeter, majka jednog od palih branitelja zahvalila je svima koji su se došli pokloniti i zahvaliti na žrtvi palim braniteljima. „Svake godine je sve teže. Mislila sam možda vrijeme nosi svoje i da neće biti tolike težine. Ali, svake godine je sve teže. Svake godine 23. studeni… Cijeli tjedan prije i poslije, to su najteži dani. Ne ponovilo se. Majkama je nateže. Majkama srce puca. Moramo biti jake i čvrste da pokažemo onima koji su ih ubili da su oni branili svoj dom.“

Katica Demeter je dodala i kako se nada da će agresori i ubojice biti kažnjeni. Naime, još nitko nije kažnjen za ubojstva u Koritima. „Moramo čuvati sjećanja na pale branitelje i Domovinski rat. Zato sa učenicima obilazimo mjesta stradanja naših branitelja.“
Molitvu za pale branitelje u Koritima predvodio je vlč. Jozo Zorić, župnik župe Lipik.
23. studenog 1991. godine u borbi sa agresorom za oslobođenje sela Korita pali su: Srećko Demeter, Krunoslav Košin, Siniša Coha, Željko Kosović, Ivan Križak i Josip Konačni. S nama su!

(nb)23.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 937 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS