GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obnovljena dionica ceste Husain - Batina


Završena je dionica obnove dionice lokalne ceste 33070 Husain – Batina dužine 1550 metara i širine 6 metara. Vrijednost je radova 900 tisuća kn, a sufinancirali su ih u jednakim iznosima Grad Kutina i Županijska uprava za ceste prema Sporazumu po kojem Grad Kutina sufinancira obnovu cesta u nadležnosti ŽUC-a. O obavljenim radovima gradonačelnika je izvijestio Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a: "Kolnik je presvučen sa dva sloja asfalta, izrađene su bankine, očišćeni su propisi te je postavljena horizontalna signalizacija. Mi smo zadovoljni kvalitetom obavljenih radova i dinamikom."Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo što je uz cestu izgrađeno i 500 metara nogostupa u Batini. Zlatko Babić najavio je kako će Grad Kutina nastaviti sufinancirati obnavljanje županijskih cesta na području Grada Kutine: "Za slijedeću godinu planiramo početi s radovima na dionici između Jamarica i Janja Lipe. I na sjevernom području Grada Kutine u naseljima Stupovača, Selište, Mikleuška, Kutinica  imamo niz dionica koje su u izuzetno lošem stanju. Izgubili smo posljednjih godina jedan trend ulaganja u ceste. Nadam se da ćemo to vratiti, u obnovu cesta godišnje bismo trebali ulagati 10 mil. kn da u idućih pet godine dovedemo ceste u normalnije stanje."
Na pitanja građana Batine gradonačelnik Kutine je rekao kako će nastavak nogostupa u Batini biti izgrađen kada se izgradi kanalizacija koja je dio EU projekta čija bi realizacija trebala početi iduće godine. 


 Uz obnovljenu cestu protežene se odvodni kanal preko kojeg su postavljeni mostovi na ulazima u dvorište. Neki mostovi nisu pročišćeni i protočni pa se za vrijeme kiša voda prelijeva na cestu i ispire bankine. Gradonačelnik je podsjetio građane na njihove obaveze. "Svatko bi ispred svoje kuće trebao održavati kanale i pobrinuti se da propust ispod mosta bude propusta. Imamo slučajeva da su mostovi zatrpani, to nije dopušteno, jer cesta mora imati odvodnju.", rekao je gradonačelnik Kutine.
Mještani Batine izrazili su zadovoljstvo što je obnovljena cesta koja je bila dugogodišnji problem, jer je riječ o prometnici kojom se odvija intenzivan promet. Mladen Bolarić, predsjednik VMO Batina zahvalio je ŽUC-u i Gradu Kutini na razumijevanju i obavljanju radova. „Dugo smo čekali, ali važno je da je cesta obnovljena pa se nadamo da će i nogostup biti ubrzo dovršen.“ rekao je Mladen Bolarić i izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima. "Ja sam prezadovoljan, prvo sa Lonja-Strugom i izgradnjom nogostupom, a posebno sa tvrtkom Strabag i poslom koji su obavili u obnovi ceste. O problemu sa zatvorenim propustima obavješten je komunalni redar i građani će dobiti obavijest da su dužni sami osigurati protok vode ispod mosta i o tome da sami moraju održavati dvorišne mostove.", rekao je predsjednik VMO Batina.
Obnova županijskih cesta uz sufinanciranje Grada Kutine bit će nastavljena iduće godine. (nb)

 22.11.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 779 ... Autor: Radio Moslavina ...