GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Biciklistički maraton Zagreb - Vukovar


Iz Kutine je danas nastavljen Biciklistički maraton Zagreb – Vukovar. Bicikliste je ispratio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te im je zahvalio na čuvanju uspomene na žrtvu Vukovara i pronošenju istine o Domovinskom ratu. „Nikada nećemo zaboraviti Vukovar, ni Vukovarce i branitelje Vukovara. Ponosni smo što su i Kutinčani branili Grad heroj.“, rekao je gradonačelnik Kutine.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba i ove godine, šesti put zaredom, organizira Biciklistički maraton Zagreb - Vukovar. Šezdesetak rekreativnih biciklistica i biciklista iz cijele Hrvatske, te jedan gost iz Bosne i Hercegovine, u tri dana prijeći će put od Zagreba do Vukovara, obilježavajući tako obljetnicu sloma obrane Grada heroja, te odajući počast hrvatskim braniteljima i civilima ubijenima tijekom opsade i razdoblja okupacije. Tijekom proteklih godina Potepuhov vukovarski maraton narastao je od grupne vožnje sedamnaestero prijatelja, do najvećeg rekreativnog biciklističkog događaja kojim se obilježava neka obljetnica Domovinskog rata.

Start ovogodišnjeg memorijalnog maratona bio je jučer na Jelačićevom trgu u Zagrebu i prvoga se dana vozilo do Kutine.

     „Neka se nikada ne zaboravi! Vidimo se u Vukovaru!“, poručili su sudionici maratona na početku druge etape danas u Kutini. (nb)16.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 852 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS