GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Kutini prikazan dokumentarni film Ovčara, neispričana priča


U Tjednu sjećanja na Vukovar u Kutini je prikazan dokumentarni film  Ovčara, neispričana priča.

Organizator projekcije filma Damir Markuš, zamjenik gradonačelnika Kutine istaknuo je kako je ova projekcija organizirana u znak sjećanja na Ivana Iću Krajinovića, kutinskog branitelja Vukovara i pripadnika HOS-a. "Nikad ne smijemo zaboraviti žrtvu Vukovara i branitelje Vukovara.", poručio je Damir Markuš zahvaljujući velikom broju Kutinčana koji su bili i na ovaj način odali počast i zahvalili se Vukovaru i Vukovarcima te braniteljima Grada heroja.

Dokumentarni film Ovčara, neispričana priča projekt je Nacionalnog sindikata policije, koji se diljem Hrvatske prikazuje kroz program ‘Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju’ koje organizira Hrvatska udruga Benedikt.
Film govori o pokolju koji se dogodio u studenom 1991. godine tijekom srpske okupacije Vukovara, u kojem je prikazana sva strahota zlodjela počinjenih nad nevinim žrtvama na Ovčari, njih 276 među kojima je bila i jedna trudna žena i petnaestogodišnji dječak.

U filmu govore preživjeli vojnici Vilim Karlović, Hajdar Dodaj, Dragutin Berhofer i dr. Mirjana Semrnić Rutko. Iznose pojedinosti koje su osobno doživjeli ili vidjeli, vožnju autobusom zajedno s ranjenicima, događanja u hangarima, na Ovčari i nezamislivu brutalnost neprijatelja prema zarobljenima. (nb)16.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1422 ... Autor: Radio Moslavina ...