GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izložba rukotvorina Udruge umirovljenika Petrokemije


Udruga umirovljenika Petrokemije pridružila se obilježavanju Dana grada Kutine tradicionalnom izložbom rukotvorina u Domu umirovljenika.


Ručne radove izložile su ženske članice ove udruge, ali i članice prijateljskih udruga poput Udruge slijepih i slabovidnih osoba. Izložbu su složile članice odbora za kulturu Cecilija Mihalić, Anđelka Vugrin i Ludmila Vasiljević.Posjetitelje izložbe uvodno je pozdravio predsjednik Udruge, Branko Straga koji je tom prilikom zahvalio svim ženama koje su se svojim kreativnim radovima predstavile na izložbi, članicama Odbora za kulturu, te gradonačelniku Zlatku Babiću na potpori.Izložbu je otvorio nastup ženske vokalne skupine «Kutinske dunje» koje su uz prof. Tomislava Brajdića izvele nekoliko pjesama.

U glazbenom tonu nastavili su učenici OGŠ Borisa Papandopula koji su se predstavili na gitarama i harmonici.

Svoje je pjesme vrlo emotivno recitirala Nevenka Pelcman, koja je dosad napisala nekoliko zbirki pjesama posvećenih ponajviše rodnoj Moslavini i bogatstvu njezinoga kraja i ljudi.Izložbu je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je rekao kako su vrata Grada Kutine otvorena svim udrugama, a posebno Udruzi umirovljenika Petrokemije, jer Grad danas treba poštovati sve ono što su umirovljenici dosad napravili gradeći bolje društvo. Posjetitelji su zatim razgledali zanimljive uratke, a riječ je o unikatima raznih vrsta. Svima koji su izlagali uručena su priznanja, a učenicima OGŠ Borisa Papandopula slatke nagrade za sudjelovanje u programu.(gp/ml)15.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 690 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS