GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zima može početi


GALERIJA FOTOGRAFIJA

IZJAVE VODITELJA ZIMSKE SLUŽBE I GRADONAČELNIKA KUTINE

Zimska služba u Kutini spremna je za početak rada. Rekao je to Zdenko Uzel, voditelj Zimske službe tvrtke Lonja-Strug koja ima Ugovor sa Gradom Kutine za obavljanje poslova zimske službe. Podnoseći izvještaj gradonačelniku Kutine voditelj zimske službe je podsjetio kako zimski uvjeti službeno počinju 15. studenog. „Lonja-Strug je pripremila opremu prema Ugovoru i Operativnom planu Zimske službe Kutine. Raspolažemo sa svom potrebnom opremom i na skladištu je 100 tona soli i 50 tona agregata. Na teren će izlaziti 6 radnih ekipa.“
Lonja Strug u zimskim uvjetima čisti 170 km cesta na području Grda Kutine, a čišćenje se obavlja prema utvrđenim prioritetima. Uz potrebnu mehanizaciju i opremu Lonja Strug nabavila je i dovoljne količine agregata i soli za posipanje cesta.
Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo spremnošću Zimske službe na početku zimskih uvjeta. „Ovo što smo danas vidjeli zadovoljavajuće je. Oprema koju smo vidjeli više je i od onog što je određeno Ugovorom. Još je najavljena nabava dodatne oprema. Iz toga se dade vidjeti da je Lonja-Strug potpuno spremna za održavanje cesta u zimskim uvjetima.“
Gradonačelnik Kutine dodao je kako se radi i na usklađenju rada zimske službe koja čisti županijske ceste, kako se ne bi događalo da neke dionice ostanu neočišćene zbog preklapanja gradskih i županijskih dionica cesta.
Mala zimska služba Komunalnih servisa za čišćenje nogostupa također spremno dočekuje početak zimskih uvjeta, izvijestio je gradonačelnik te je zamolio sugrađane da ispunjavaju i svoje obaveze u zimskim uvjetima i razumijevanje u slučajevima ekstremnih uvjeta. (nb)


14.11.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 963 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS