GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

II. Indoor open Kutina Aero kluba Osa Kutina


VIDEO

Aero klub Osa Kutina uz Dan grada u Kutini organizirao II. Indoor open Kutina 2017., natjecanje u najdužem letu modela aviona u kategorijama F1N i F1N-150, te za građane u puštanju papirnatih aviona. Natjecanje je okupilo članove iz 10-ak aero klubova iz gotovo cijele Hrvatske.
Predsjednik Aero kluba OSA Kutina Darko Ozimec istaknuo je da natjecanje ima otvoreni i zatvoreni dio. U otvorenom dijelu bacali su se papirnati modeli koji su se ručno radili na licu mjesta. U zatvorenom dijelu natjecanja radilo se o natjecanju u klasama F1N-150 i F1N.
Otvorenju natjecanja bio je prisutan i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, koji je simbolično i otvorio natjecanje puštanjem papirnatog aviona. Ovo je bila prava prigoda da se pokažu i F1N-150 modeli, ali i F1N modeli, koji se između ostalog razlikuju i po načinu puštanja. Naime, mali modeli od 150 milimetara raspona startaju se iz gumene pračke, a veliki modeli se bacaju iz ruke.Članovi aerokluba Osa Kutina opet su se pokazali kao dobro utrenirani i obučeni te su i ovaj put osvojili visoka mjesta u svim kategorijama. Najuspješniji je bio Antonio Ozimec koji je pobjedio u sve tri kategorije u juniorskoj konkurenciji te je ukupni pobjednik u kategoriji papirnatih aviona i F1N. Darko Ozimec ukupnij je pobjednik u kategoriji F1N-150.
Aero klub Osa zahvaljuje se pokroviteljima manifestacije koji su uvelike olakšali organizaciju i provedbu cijelog natjecanja, a to su: Grad Kutina, Zajednica tehničke kulture Grada Kutine, Zajednica tehničke kulture Sisačko-moslavačke županije, ALFA d.d., Mlin i pekare d.o.o. Sisak, Slastičarnica Kira, TVIM-Tonković d.o.o., Pčelarstvo Ozimec, Radio Moslavina te Mreža TV.
6.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 726 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS