GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Da se ne zaboravi


GALERIJA FOTOGRAFIJA

VIDEO

Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine  4. studenog obilježen je programom u Muzeju Moslavine te mimohodom do spomen križa na gradskom groblju.
U Muzeju Moslavine predstavljen je ostatak agresorskog aviona kojeg su srušili hrvatski branitelji braneći Šibenik. „Oba su pala! Jedan od ta dva aviona srušen je raketom Strijela koje smo iz Kutine poslali na šibensko područje. Branitelji koji su branili Šibenik su izronili ostatke aviona i u znak zahvale za pomoć i sjećanje jedan dio srušenog aviona poslali su kutinskim braniteljima, a mi ga darujemo Muzeju Moslavine, da se nikad ne zaboravi!“, rekao je Đuro Jonaš, ratni zapovjednik obrane Kutine.
Gradonačelnik Kutine čestitao je hrvatskim branitelja i zahvalio im na obrani Kutine i Hrvatske. „Zahvalni smo i ponosni na naše Kutinčane, naše branitelje za sve što su napravili u Domovinskom ratu. Nećemo dopustiti da se to zaboravi!“, poručio je gradonačelnik Kutine.
Brigadni general u mirovini Rudi Stipčić, ratni zapvojednik Operativne grupe Posavina do kraja 1991. godine čestitao je Dan hrvatskih branitelja Grada Kutine te je zahvalio njima i Kutinčanima na doprinosu u Domovinskom ratu. Podsjetio je kako je u jesen 1991. godine s ovog područja pokrenuta prva oslobodilačka akcija Hrvatske vojske Orkan te je pozvao na zajedništvo u očuvanju sjećanja na Domovinski rat.
Ranvateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić zahvalila je na novom predmetu za Zbirku Domovinskog rata u Muzeju koja je još uvijek u nastojanju.
Nakon programa u Muzeju Moslavine 50-ak branitelja i građana Kutine u mimohodu je prošlo crkvenom ulicom do Spomen križa na gradskom groblju gdje su počast palim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odali predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća. (nb)


6.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 788 ... Autor: Radio Moslavina ...