GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Turnir u GO-u uz Dan grada Kutine


U SŠ Tina Ujevića tijekom subote i nedjelje održan je turnir u GO-u. Ovo je treći turnir uklopljen u obilježavanje Dana Grada Kutine, a u njemu su sudjelovali igrači GO-a sa šireg područja Hrvatske, među kojima je sve više mladih.
Turnir je otvorio domaćin, prof. Branko Odobašić koji je na čelu kutinske Udruge GO.
Nastala prije tisuću godina u Kini GO je sve popularnija igra u zapadnim zemljama. Riječ je o strateškoj igri do koje Kinezi iznimno drže, a slična je šahu i igra se u dvoje. Zanimljivo je da igru ne ograničavaju godine te ju igraju različite generacije ljudi zajedno. Britak um i dobra koncentracija doprinose rezultatima GO-a.
Kako nam je rekla Mirta Medak, učenica MIOC-a iz Zagreba i natjecateljica u GO-u, igra joj pomaže da se koncentrira, što dalje u životu pomaže donošenju kvalitetnih odluka. Igra je u Kutinu stigla zahvaljujući prof. fizike Branku Odobašiću iz SŠ Tina Ujevića, gdje je moguće uključiti se i početi igrati GO.Igrači iz cijele Hrvatske postali su prijatelji, druže se i imaju svoju Udrugu na razini države HI-GO Hrvatska. Učenici SŠ Tina Ujevića sve se više odlučuju učiti GO, što je ohrabrujuće budući da ova igra razvija vrlo korisne osobine koje im mogu pomoću u vježbanju koncentracije, sagledavanju raznih životnih situacija s više aspekata i time posredno na donošenje dobrih odluka. U ime hrvatske udruge GO-a (HI GO ) natjecateljima se obratio prof. Damir Medak s Geodetskog fakulteta u Zagrebu.(gp)6.11.2017. - DruštvoBroj čitanja: 863 ... Autor: Radio Moslavina ...