GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinski umjetnici u Poljskoj


„Heterogenost likovnih izričaja“ naziv je izložbe djela moslavačkih autora koji su se predstavili u poljskom gradu Olzstynu. Radi se o međunarodnoj razmjeni izložbi između Muzeja Moslavine Kutina i Instituta likovnih umjetnosti sveučilišta Varminsko-mazurskog. Moslavčani su već nekoliko puta imali prilike upoznati se s djelima umjetnika iz poljskog Olsztyna, a sada su moslavački umjetnici dobili priliku predstaviti se u Poljskoj. Ova izložba prezentira naše slikare, kipare i grafičare u različitim umjetničkim izrazima te prikazuje sve recentno bogatstvo tradicionalnog likovnog izričaja.

Heterogenost medijskih i tematskih sadržaja te generacijskih razlika čini ovu izložbu vrlo dinamičnom i zanimljivom, što su primijetili i poljski domaćini. Na ovoj izložbi izložena su djela Izabele Hren, Ivane Ožecki, Marije Tomaz, Alena Milera, Predraga Lešića, Franje Matešina, Olge Špikić Šmit, Zvjezdane Mihalke, Danijele Kurtz, I. T. Barišić Tomšić, Matka Antolčića, Mate Gerecija, Tihomira Krsmanovića i Siniše Cvetića. Izložba je otvorena u umjetničkoj galeriji „Stara Kotłownia“. Okupljenim posjetiteljima obratila se ravnateljica Instituta likovnih umjetnosti sveučilišta Varminsko-mazurskog Violetta Kulikowska-Parkasiewicz i dekan prof. dr. Benedykt Błoński.
U ime Kutinčana na otvorenju su govorili Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina i Mladen Mitar, kustos Galerijskog odjela Muzeja Moslavine Kutina. Izložba je izazvala veliki interes poljskih posjetitelja koji su nakon otvorenja postavljali brojna pitanja o moslavačkim umjetnicima i njihovim djelima.

2.11.2017. - KulturaBroj čitanja: 914 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS