GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik posjetio tvrtku Hidraulika


Grad Kutina raznim mjerama potiče razvoj gospodarstva i poduzetništva. Stručne službe Grada i RA Mrav otvoreni su za suradnju i zato želimo čuti i razmišljanja poduzetnika i predstaviti im planove Grda Kutina za razvoj gospodarstva. Rekao je to gradonačelnik Kutine Zlatko Babić za vrijeme posjeta tvornici Hidraulika Kutina.
Tvornica hidrauličkih i pneumatskih uređaja i komponenti utemeljena je 1972. godine kao Prvomajska TSD Kutina. Pod nazivom Hidraulika Kutina posluje od 1994. godine. 45 godina iskustva u proizvodnji strojnih dijelova, hidrauličkih i pneumatskih komponenti garancija su visoke kvalitete te prepoznatljiv brand proizvoda za traktore, kombajne, viljuškare i razne dizalice primjenjive u industriji, poljoprivredi, šumarstvu i komunalnoj djelatnosti. Tvrtka Hidraulika zapošljava 40 osoba te izvozi oko 90% svoje proizvodnje i to širom Europe i Sjeverne Afrike, rekao je Ante Bazina, direktor tvornice.
Tvrtka nastoji unaprijediti i osuvremeniti proizvodnju te realizirati projekte energetske učinkovitosti. „Surađivali smo s gospodarskom komorom te sa RA Mrav. Tako smo blizu realizacije i prvog EU projekta tvrtke.“, rekao je Dubravko Bazina, zamjenik direktora Hidraulike Kutina. „RA Mrav je nešto dobro što se dogodilo u Kutini. Informirali su nas o mogućnostima prijave na natječaje za financiranje projekata iz fondova EU. Hidraulika se prijavila na dva projekta. To je „Pozitivni impuls“ gdje smo potpisali Ugovor sa Ministarstvom gospodarstva o sufinanciranju 60% troškova nabave sofisticiranog stroja za obradu metala o sufinanciranju 60% projekta. Bez tih sredstava sigurno ne bismo išli u nabavu ovog stroja koji će unaprijediti našu proizvodnju. Drugi je projekt internacionalizacije posla gdje bi nam bilo sufinancirano sudjelovanje na svim sajmovima u inozemstvu u iduće tri godine. To bi bilo olakšanje u predstavljanju naše proizvodnje.“


Poduzetnici se često susreću sa sporom i neučinkovitom birokracijom u realizaciji svojih projekata. „Stručne službe Grada Kutina spremne su na suradnju s poduzetnicima te ih pozivamo i na suradnju sa RA Mrav.“, istaknuo je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Vodstvu kutinske tvrtke Hidraulika predstavio je i planove formiranja Industrijsko logističke zone te je pozvao poduzetnike i gospodarstvenike da svojim poslovnim partnerima predstave ovu poslovnu zonu i mogućnosti ulaganja u gospodarstvo Grada Kutine. „Želimo gospodarstvenicima izaći ususret najviše što možemo. I sa našom izravnom potporom u gradu, ali i da utječemo na ministarstva i fondova gdje se može pomoći poduzetnicima koji se žele razvijati kao što to radi Hidraulika. Nije nam samo cilj uzimati poduzetnicima, kao što se čini povećanjem komunalne naknade. Dapače, želimo dio tih novaca vratiti poticanjem gospodarstvenika.“

Gradonačelnik Kutina najavio je kako će i dalje nastaviti razgovore sa kutinskim gospodarstvenicima kako bi što više njihovih primjedbi i prijedloga bilo iskorišteno za gospodarsku obnovu. (nb)


31.10.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 1655 ... Autor: Radio Moslavina ...