GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Mjesec hrvatske knjige (15.10 -15.11)


Mjesec Hrvatske knjige (15.10.- 15.11) je u tijeku a obilježavaju ga brojne Knjižnice diljem Hrvatske, među kojima i Knjižnica i čitaonica Kutina. Niz godina u Mjesecu knjige organiziraju se razni sadržaji, a tako je i ove godine. Više o predstojećim događajima rekla nam je ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper.
«Lutkarskom predstavom Jadranke Del Ponte «Gusar Zbrkobrk i balerina Jozefina» otvoren je Mjesec hrvatske knjige, a nastavlja se književnim susretom u kojem nam u goste dolazi književnica Julijana Matanović. Poznatu hrvatsku književnicu ne treba posebno predstavljati.
Iza nje su brojna djela kako za djecu i mlade tako i za odrasle, tako da će u druženju s Julijanom Matanović moći uživati sve generacije koje vole knjigu», najavila je ravnateljica. Književni je susret previđen 27. listopada u 18 sati, dok je susret za mlade posebno organiziran u 17 sati.
Od 23.-28. listopada bit će otvorena izložba naziva «Znam da ništa ne znam». «Budući da je ove godine tema Mjeseca knjige enciklopedistika, mi smo odlučili posjetiteljima pokazati naše rijetke enciklopedije i leksikone, one koji su malo drugačiji od najkorišetnijih izdanja. Na taj način želimo i taj dio naše referentne zbirke približiti građanima», rekla je Suzana Pomper. Najavljena je i promocija uradaka s provedenog natječaja «Moja priča».

Tradicionalno, uz Dan grada Kutine, Knjižnica se na ovaj način pridružuje obilježavanju, a natječaj organizira u suradnji s Dječjim gradskim vijećem i Zakladom Sandra Stojić.
Od 13. - 18. studenog bit će otvorena izložba «Čitam nobelovce», dok je 14. studenog uz dan Knjižnice omogućen besplatan povratak zaduženih knjiga tijekom cijelog radnog dana. «Za svakog smo organizirali ponešto i pozivam sve građane da nam se pridruže u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige», zaključila je Suzana Pomper.(gp/ml)
20.10.2017. - KulturaBroj čitanja: 884 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS