GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

16. FANI – festival alternativnog i nezavisnog izričaja


Od 18.-23. listopada u Kutini će biti održan FANI – Festival alternativnih i nezavisnih izričaja u organizaciji POU Kutina. Za razliku od dosadašnjih godina, ove godine FANI u velikom dijelu nastoji pratiti smisao svoga naziva i okrenuti se zapravo cilju s kojim je i pokrenut, a to je podržati zapostavljene vidove supkulturnih izričaja bilo da se radi o glazbi, crtežu ili fotografiji. Tribina Kulturpunkt podsjetit će nas i na javnu debatu koja bi trebala okupiti i one konzumente kulturnih događanja koji traže nešto više od uobičajene kulturne ponude u našem gradu. 
FANI počinje u srijedu kazališnom predstavom SUPERJUNACI za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

 

 

Kako je najavila ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar, riječ je o novoj predstavi Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, nezavisnih kazališta koji nastavljaju istraživati nove kazališne oblike. Nastavlja se u četvrtak besplatnom kino predstavom Victorija. Riječ je o humorističnoj drami prikazanoj u Cannesu 2016. o razvedenoj majci dvoje djece za koju je Virginia Efira nagrađena Magritte nagradom na Filmskom festivalu u Belgiji.  
 

 

Tribinu KULTURPUNKT predstavio je organizator Davor Habazin. «Obzirom da smo okruženi negativnom komunikacijom sukoba, mržnje, negativnosti, osobito na društvenim mrežama, ideja nam je bila pokazati da postoji i druga vrsta komunikacije. Ona koja uključuje dijalog različitih mišljenja i svjetonazora. A razgovarat će se o ovaj puta o tri teme:  simboli totalitarnih režima, Istanbulska konvencija, te štovanje relikvija», rekao je Habazin. Gosti prvog Kulturpunkta bit će Igor Vukić, Vilim Cvok, Mladen Mitar i Hrvoje Škurla. 

 

 
U subotu se FANI nastavlja izložbom u klubu Arcus pod nazivom «Baraka 1996.-2014.» koja će biti otvorena u 20 sati. Una Šteović iz udruge KCM zahvalila je svima koji su pomogli na njenoj realizaciji najavljujući zanimljivu  povijest legendarnog alternativnog kluba dokumentiranu fotografijama koje će ovom prigodom povezati stariju i mlađu generaciju vezanu uz ovaj klub.
 After party od 21 sat je u klubu Argentina na trećem po redu glazbenom događaju «KT music goes around». Kako je rekao Habazin ovdje je cilj promicati bendove u kojima sviraju Kutinčani ili ljudi iz naše bliže okolice. Tako ćete u subotu moći vidjeti i čuti: KIPER, LOU PROFU, AFTALYFE, IQUIT, te BOJBEND. (gp/ml)
    
 

 16.10.2017. - KulturaBroj čitanja: 962 ... Autor: Radio Moslavina ...