GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Počela gradnja južne obilaznice Kutine


Započela je gradnja prve dionice južne Oiblaznice Kutine. Početak radova jer je prvotno izabrani izvođač radova Viadukt u međuvremenu otišao u stečaj. Za novog izvođača radova izabrana je tvrtka Strabag koja je jučer uvedena u gradilište i odmah započela s radovima. Rok za završetak radova početo je teći 12. rujna, a rok za završetak gradnje je 12. lipnja 2018. godine.
Početak radova osim zbog problema Viadukta kasnio je i zbog rješavanja imovinskih odnosa sa jednim mještanom Krča. 

Više od deset godina tralaja su  planiranja i pregovaranja između Grada Kutine i Hrvatskih cesta Zagreb, kao investitora. 
U I. fazi dionica južne obilaznice Kutine počinje četverokrakim raskrižjem s državnom cestom D 45 u Sisačkoj ulici, a završava četverokrakim kružnim tokom kojim se osigurava priključak buduće poslovne zone grada Kutine i radničkog naselja koje je sastavni dio grada. Trasu brze ceste na dionici južne obilaznice Kutine, točnije od raskrižja s državnom cestom D45 do križanja s županijskom cestom Kutina - Ilova moguće je realizirati u dvije faze, uz uvjet da svaka faza mora biti prometno-funkcionalna cjelina. U ove dvije faze izgradio bi se dvotračni kolnik (sjeverno-zapadni) sa svim raskrižjima u razini koja su privremeno rješenje. U drugoj etapi izgradio bi se puni profil brze ceste s deniveliranim čvorištem i cestovnim prijelazom sa asimetričnim kracima poludjeteline.
 Kako bi se osigurala povezanost naselja po starom koridoru ulice 1. svibnja, projektirana su dva „T“ raskrižja u razini i to priključak T1 s lijeve strane i priključak T2 s desne strane. Ovi priključci su privremeno rješenje dok se ne izradi puni profil brze ceste i cestovni prijelaz koji će osigurati povezanost naselja po starom koridoru ulice 1. svibnja. (nb)
13.10.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 1522 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS