GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Prvo kolo državne izviđačke lige


Tradicionalno u listopadu, 25.godinu zaredom, kutinski Odredi izviđača Betlehem organizirao je Jesenske susrete izviđača izviđačko natjecanje koje se boduje za prvo kolo državne izviđačke lige.
Natjecalo se 230 izviđača od 12 do 18 godina, iz: Zagreba, Rijeke, Splita, Trogira, Pule, Ivanić Grada i Križa. Oni su pokazali zavidnu vještinu te su pokazali kako su uspješno savladali opsežan izviđački program koji se temelji na poznavanju znanja i vještina snalaženja u prirodi.
U mlađoj kategoriji pobijedila je ekipa Willy Willy iz 15. SDI Tornado.
U starijoj kategoriji pobijedila je ekipa Napalm iz OI Plamen.
Jesenski susret izviđača u Kutini prvi put je održan ratne 1992. godine (17.studenog) , a na ideju Zorana Vidakovića , tadašnjeg načelnika odreda.
Nastao je sa ciljem organizacije natjecanja za izviđače i planinke od 12 do 16 godina tj. za mlađe izviđače pošto u to vrijeme natjecanja za tu kategoriju nije bilo. Iz tog razloga prvobitno ime akcije bilo je "Jesenski susret mlađih izviđača Kutina" ili skraćeno JSMI Kutina, kasnije se ime promijenilo u JSI Kutina sa promjenama koje su nastale u SIH-u uvođenjem novih dobnih skupina izviđača.
Do sada su na JSI sudjelovali izviđački odredi, udruge i klubovi iz gradova lijepe naše: Rijeke, Splita, Osijeka, Zagreba, Križa, Popovače, Koprivnice, Bjelovara, Ogulina, Vinkovaca, Lepoglave, Pakraca,Novske, Siska, Ludine, Hrvatske Dubice, Varaždina, Garešnice, Hlebina, Velike Gorice, Ivanić grada, Pule, Petrinje, Rovišća, Bistre, Glogovca, Križevaca i Rovinja.
Najbolja ekipa na susretu osvaja veliki prijelazni pehar što je postalo dio tradicije od 2008. godine.


9.10.2017. - DruštvoBroj čitanja: 681 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS