GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Idem i ja u kazalište


Kutinsko Pučko otvoreno učilište proteklog je vikenda za djecu organizirao Festival kazališta pod nazivom «Idem i ja u kazalište». «Ovo je četvrta godina ovog festivala, a uz 6 kazališnih predstava za djecu, ali i odrasle koji vole kazalište, organizirali smo i niz popratnih sadržaja, koji i inače upotpunjavaju kulturnu ponudu Kutine. Uz animacije djece, ovom prilikom pružili smo i  mogućnost boljeg upoznavanja sa sadržajima poput baletnih koraka ili dramskih vježbi”, rekla je ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar.

 

 

Festival je sufinanciran od strane Ministarstva kulture, Sisačko-moslavačke županije, Grada Kutine te i iz vlastitih prihoda Pučkog otvorenog učilišta. Otvorila ga je predstava u izvedbi kazališne družine POU Kutina «Mali glumci za veliki pljesak» pod nazivom „Štrumfastična eko priča“ u režiji sestara Rašo, što je posljednji u nizu dramskih «aduta» iz njihove radionice koju djeca jako vole

 

 

Na repertoaru su u subotu bile i kazališne predstave «Pčelice pazi” i “Desetka like” u izvedbi Kazališta Don Hihot, dok su u nedjelju održane tri predstave Kazališta Smješka “Znakovi za najmanje”, “Princeza i svinjar», te “Moja obitelj i jedan jež”. 

 

 Predstave koje su se našle na repertoaru ovogodišnjeg Festivala dječjih kazališta bile su prilagođene djeci različitih dobnih skupina, od trogodišnjaka pa sve do učenika viših razreda osnovnih škola, a cilj Festivala kazališta, kako je rekla ravnateljica, je barem jednom godišnje djecu okupiti na kazališnim predstavama, te promovirati pritom bonton ponašanja u kazalištu. /gp/ml)
9.10.2017. - KulturaBroj čitanja: 665 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS