GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutina grad prijatelj djece


U Dječjem tjednu kutinska su djeca iz vrtića, škola, udruga, prihvatilišta za tražitelje azila... posjetili gradonačelnika Kutine te su mu prenijeli svoja zapažanja o gradu i izrazili želje i prijedloge kako bi Kutina grad prijatelj djece bio još ugodniji da djecu.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pozdravljajući najmlađe Kutinčane zahvalio je na posjetu te ih je upoznao s radom gradskog vijeća. „U ovoj vjećnici gdje ste vi sada raspravljamo o raznim idejama i prijedlozima te donosimo odluke kako bi naš grad za sve građane i za svu djecu bio grad koji bi zadovoljio sve njihove potrebe te kako bi grad bio što ljepši i ugodniji. Surađujemo i sa dječjim gradskim vijećem koje nam prenosi želje djece, a danas mi je drago da mogu s vama u razgovoru čuti što vi predlažete.“ Rekao je gradonačelnik Kutine.
Djeca su upozorila na nedostatke u nekim školama. Tako se čulo da svlačionica za djevojčice u OŠ Vladimira Vidrića ne zadovoljava te da je potrebna obnova, osnovna glazbena škola nije okrečena 20 godina, pianino u učionici za solfegio je dotrajao i raštiman je, nedostaje dječjih igrališta, djeca iz Banove Jaruge ne mogu dolaziti u Kutini na događanja za djecu jer nema organizirano prijevoza u popodnevnim i večernjim satima. Čulo se i kako je Dječji vrtić tijesan te je rečeno kako bi trebalo razmisliti o gradnji novih prostora za boravak djece u Dječjem vrtiću kako bi se uskladio sa standardima. Djeca su pitala i hoće li dobiti besplatne knjige za školu, a srednjoškolci su se raspitivala o oživljavanju Barake.
Ipak djeca su gradonačelniku prenijela kako vole svoj grad te da svojim radom i učenjem daju doprinos kulturnom i društvenom životu u gradu. Tako su najavili da će nakon velikog uspjeha predstave Titanik prošle godine 25. studenog premijerno izvesti romantičnu predstavu inspiriranu filmo La la land, balet POU priprema novu predstavu, i djeca iz ostalih udruga izvijestili su kako i oni redovito i marljivo rade i pripremaju razne događaje.Gradonačelnik Kutine zahvalio je djeci na njihovim primjedbama te je istaknuo da će Grad Kutina učiniti koliko god može da bi opravdani zahtjevi djece bili ispunjeni, ali to će ovisiti o novcu u gradskom proračunu.
Kutina je grad prijatelj djece, složili su se svi sudionici susreta gradonačelnika i djece. Kutina je status Grad prijatelj djece kao treći grad u Hrvatskoj dobila 2006. godine. Od tada nisu ispunjena dva uvjeta za dobivanje tog status, a to su javno dječje igralište koje je trebalo biti na Trgu djece koji je bio planiran u blizini Pučkog otvoreno učilišta na zapuštenom igralištu o.š. V. Vidrića. (nb)
4.10.2017. - DruštvoBroj čitanja: 769 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS