GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Igrani film Kefeljaša – 2. nagrada stručnog žirija


„Igrani film zbunjujućeg naziva, lopta+lopta, o+o! Osvojio je drugu nagradu stručnog žirija u kategoriji igranog filma!“  Tim riječima je članica stručnog žirija Petra Zlonoga na svečanoj dodjeli nagrada na 55. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Sisku dodijelila nagradu predstavniku naše filmske družine Martinu Manweu Kurtzu.

 

U nekim dijelovima svijeta Harkovu i Gornjem Milanovcu (festivalima dječjeg filmskog stvaralaštva) preveden kao „0+0 (nula+ nula)“. Naziv filma su zaista dvije lopte. Oslobađanje kreativnih potencijala, izlazak iz šablona moto je filmske družine OŠ Stjepana Kefelje. Kreativnost malih filmaša osim u filmu ovog puta odrazila se i u samome nazivu filma. Kreativnost i veliki trud malih filmaša koji je uložen u ovaj film su prepoznati i nagrađeni. 

55. izdanje Revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece ove godine održalo se u Sisku od 28. rujna do 1. listopada. Na Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ove su godine bila prijavljena 292 filma, gotovo trećina više u odnosu na prethodnu godinu. U natjecateljski su program uvrštena 77 naslova. O najboljim naslovima ovogodišnje Revije odlučivao je žiri u sastavu: Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, direktor fotografije Boris Poljak i animatorica Petra Zlonoga.3.10.2017. - DruštvoBroj čitanja: 604 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS