GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Europski dan sporta


U Kutini je danas u organizaciji Školskog sportskog saveza obilježen Europski dan sporta. Oko 500 sudionika, djece i mladih Kutine, uključulo se u program održan na gradskom trgu. 


 

Program je uključivao uličnu utrku za djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih i srednjih škola, rolijadu, igre nadmetanja, prezentaciju rada sportskih udruga te niz drugih aktivnosti edukativnog karaktera. Cilj današnjeg sportskog dana u Kutini bio je promicanje i unapređenje školskog sporta te sporta djece i mladih u gradu.

 

 

Svi sudionici na poklon su dobili bijelu majicu s nazivom Saveza a najuspješniji po kategorijama medalje, diplome i nagrade sponzora. ”Manifestacija je od šireg interesa za lokalni školski sport, a uključuje angažman svih članica Školskog sportskog saveza. Odazvali su nam se brojni sponzori, a podržava nas Grad Kutina kao i ravnatelji vrtića i škola, sportski djelatnici, gradske ustanove, udruge i volonteri”, rekla je predsjednica Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar.

 

 

Ovaj organizirani oblik promocije tjelesnog vježbanja i aktivacije djece i mladih pozdravljen je i od strane Školskog sportskog saveza Hrvatske i Sisačko moslavačke županije. 

 

 

Sportski klubovi prezentirali su svoj rad animirajući djecu,  te ih obavijestili dijeljenjem informacija, letaka o radu klubova, terminima i lokaciji treninga u čemu je pomogla Zajednica sportskih udruga Grada Kutine.

 

 

 U ime Grada Kutine sudinike je danas pozdravila zamjenica gradonačelnika Sonja Repić rekavši kako grad Kutina podupire sve sportske aktivnosti, kako profesionalnog tako i rekreativnog karaktera, te zahvalila svoj djeci i mladima, kao i njihovim mentorima i trenerima na uključenju u ovu manifestaciju.

 

 Jasminka Molnar pri dodjeli nagrada najboljim natjecateljima posebno je pozdravila i sponzore ovog događaja koji su se odazvali i prepoznali potrebu za uključivanjem mladih u obilježavanje Europskog dana sporta. (gp/ml)

 
29.9.2017. - SportBroj čitanja: 1262 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS