GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutina u svjetskoj zajednici javnog moljenja krunice


Međunarodnoj molitvenoj inicijativi  "Iskra Milosrđa", kojom se na dan 28. rujna u 15 sati na ulicama gradova diljem svijeta zaziva Božje Milosrđe, ove se godine pridružila i Kutina.
Inicijativu su pokrenuli Štovatelji Božjeg milorsđa iz Poljske i ove je godine održana po sedmi put. Molitvu Krunice milosrđa na trgu u Kutini organizirao je p. Andrzej Wosko, župnik Župe bl. A. Stepinca Kutinska Slatina, koji je i koordinator Štovatelja Božjeg milosrđa za Hrvatsku.
Međunarodna molitvena inicijativa molitve krunice Božjeg milosrđa na ulicama gradova svijeta pod nazivom „Iskra Božjeg Milosrđa” u Hrvatskoj je održana u 10 gradova.Dovoljna je samo iskra Božjeg milosrđa da se u dušama upali plamen vjere, nade i ljubavi. Dovoljno je samo malo otvoriti srce da prihvatimo iskru Božje ljubavi i da se naše srce zapali ljubavlju prema Bogu i prema bližnjemu. Sjedinimo se u molitvi da se u dušama zapali iskra Božjeg Milosrđa! Poručili su sudionici molitve Krunice milosrđa sa trga u Kutini.

Sudionici zajedničke molitve na trgu u Kutini žele potaknuti i pomoći ljude da zapale iskru milosrdne ljubavi Božje u našoj sredini. U Božjem Milosrđu je izvor nade za svakog čovjeka, koliko god bio grešan, jer Isus nam ga je zaslužio svojom pregorkom mukom iz čiste ljubavi prema nama i rado nam ga i besplatno daje. Čovječanstvo svoj spas može pronaći jedino u Božjem Milosrđu i zato je nužno da mu svatko otvori svoje srce. (nb)29.9.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1023 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS