GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Krenula obuka plivanja


Danas je krenula obuka plivanja u organizaciji Školskog sportskog saveza. Treću godinu zaredom Školski sportski savez Grada Kutine organizira odlazak djece neplivača, ali i plivača na sisački bazen na obuku plivanja za sve učenike 3. razreda i učenike posebnog odjela OŠ Zvonimira Franka. 
“Na plivanje se ide četvrtkom, a škole će do kraja kalendarske godine obaviti 14 sati obuke na bazenu što je, po mišljenju stručnjaka, dovoljan broj sati da djeca savladaju plivanje, odnosno oni koji su plivači poboljšaju svoje znanje”, rekla je predsjednica Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar.
 

 

 

Rezultati u prethodne dvije godine vrlo su pozitivni, a u ime ravnatelja i učitelja kutinskih osnovnih škola potvrdila je to i predsjednica aktiva Snježana Coha. “Kutina nema zatvoreni bazen te je to za djecu vrlo korisno. Pažnju treba posvetiti fizičkim aktivnostima, a da je riječ o dobrom projektu potvrđuju i djeca i roditelji”, rekla je Snježana Coha.


 

 

 Projekt obuke neplivača sufinanciran je od strane Središnjeg državnog ureda za sport u iznosu od 80.000 kn što je maksimalan dobiveni iznos i kutinski projekt je pohvaljen. Grad će sufinancirati obuku sa 20.000 kn. Poseban odjel OŠ Zvonimira Franka zatražio je zaseban prijevoz, a oko financiranja navedenog će se uključiti Školski sportski savez Sisačko moslavačke županije.(gp/ml)

  
28.9.2017. - DruštvoBroj čitanja: 903 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS