GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Europski sportski dan – 29. rujna na trgu


Školski sportski savez Kutine nizom sportskih sadržaja u petak 29. rujna obilježit će Europski sportski dan. Događaji će se održavati na središnjme trgu u Kutini, a rad Školskog sportskog saveza i događaja koje organiziraju na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su sami organizatori.
 

 

 

 Jasminka Molnar predsjednica Školskog sportskog saveza Kutina istaknula je kako je Školski sportski savez osnovan s ciljem promicanja sporta i na tom tragu organiziranja natjecanja na gradskoj, međugradskoj i županijskoj razini. Posebno su ponosni na organiziranje obuke neplivača koju organiziraju već treću godinu za učenike trećih razreda osnovnih škola.  “Europski sportski dan uključit će uličnu utrku, rolijadu, igre nadmetanja, te prezentaciju rada sportskih klubova. Natjecanja će se održavati po kategorijama u vremenu od 8-14 sati na gradskom trgu. Bit će 14 trkaćih i 4 kategorije u rolanju. U aktivostima će sudjelovati petstotinjak djece, 30-tak volonetera i još stotinjak ljudi koji će pomagati u realizaciji programa”, rekla je Jasminka Molnar. 

 

 

 

Manifestaciju podržava Grad Kutina, te ostali sponzori, a djeci će biti omogućena okrjepa, sendvič i majca s uspomenom na ovogodišnje sudjelovanje u sportkim aktivnostima. Jasminka Molnar ovim je putem zahvalila svoj djeci i roditeljima, posebno onima izvan Kutine, što se žele uključiti u ovu manifestaciju u kojoj se promiče sport koji ima važnu ulogu u psihofizičkom razvoju školske djece. “Ako zaintereisramo i jedno dijete za aktivno bavljenje sportom puno smo napravili” suglasni su Jasminka Molnar i Nikica Katić, tajnik Školskog sportskog saveza.


 

Kako je rekao Katić, uz školu plivanja i organiziranja ulične utrke Savez se bavi organizacijom natjecanja iz 9 sportova, osim u judu kojeg nemaju i plivanju iz tehničkih razloga. U gradu se organiziraju posebna natjecanja za učenike 5. i 6. razreda, a posebno za natjecanja 7. i 8. razreda. U natjecanjima sudjeluje 7 škola. Uz 5 kutinskih škola, tu su i škole iz Popovače i Velike Ludine. “Učenici su zadovoljni, a ostvarili smo i zapažene rezultate na županijskim natjecanjima”, rekao je Katić. Zamjenica gradonačelnika Kutine, Sonja Repić, zahvalila je predstavnicima Školskog sportkog saveza na uloženom trudu u promicanju sporta, kao i na organizaciji ovog događaja kojega podupire Ured za sport Vlade RH. (gp/ml)


      27.9.2017. - DruštvoBroj čitanja: 902 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS