GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost


Šetnjom, trčanjem i vožnjom bicikla po gradskim ulicama u Kutini je obilježen Europski tjedan mobilnosti. Ovo je 12 godina kako se Kutina priključila ovoj globalnoj akciji.
EU tjedan mobilnosti održava se od 16. do 22. rujna svake godine od 2002. godine, a u Kutini od 2006. Više od 400 lokalnih vlasti iz 23 države sudjelovalo je već u prvoj godini. Svijest o inicijativi raste iz godine u godinu, a javno mišljenje o njoj vrlo je pozitivno, s više od 80% podrške među anketiranima. Većina ljudi prepoznaje i vrijednost kampanje za ukazivanje pretjerane upotrebe automobila u gradovima.
„Europski tjedan mobilnosti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranja konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi.“, istaknuo je Marcel Vučetić, ravnatelj Sportskog centra Kutina
Grad Kutina se i ove godine uključio u akciju, kao jedan od 5 gradova iz Republike Hrvatske (Kutina, Čakovec, Koprivnica, Osijek, Sutivan), te kao jedan od 1846 svjetskih gradova koji su prepoznali važnost ove inicijative, važnost podizanja svijesti građana o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života.
Upravo zbog toga, Grad Kutina, Športski centar Kutina, Turistička zajednica grada Kutine, zajedno s partnerima: Postajom prometne policije Kutina, H.N.Š.K. Moslavinom, AK Moslavinom, Biciklističkim klubom Kutina, OI Betlehem, Učeničkim domom Kutina, Udrugom umirovljenika grada Kutine, Udrugom umirovljenika iz Petrokemije d.d. i Udrugom dijabetičara grada Kutine organizirali su obilježavanje EU tjedna mobilnosti u Kutini. (nb)


22.9.2017. - DruštvoBroj čitanja: 863 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS