GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sjednica Skupštine SMŽ u Kutini


Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija zajednički će pokrenuti projekt uređenja Doma za starije i nemoćne u Kutini te će nastaviti i projekt izgradnje višenamjenske zgrade na trgu u Kutini sa stanovima za branitelje, a do kraja godine bit će obnovljena i cesta Batina - Ilova. Istaknuo je to župan Ivo Žinić na sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije u Kutini. „Održavanjem sjednica u gradovima na području županije pokazujemo da želimo voditi brigu o razvoju svih područja Županije. U gradu Kutini želimo pokrenuti niz projekata za dobrobit građana i nadamo se da će dosadašnja dobra suradnja biti još bolja i uspješnija.“, rekao je župan Ivo Žinić.Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je članovima županijske skupštine te župana na održavanju sjednice u Kutini te je izrazio spremnost na suradnju, jer Grad Kutina i Županija imaju puno dodirnih točaka i projekata koje žele zajedno realizirati. "(Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje u realizaciji naših projekata koje smo zacrtali za naredno razdoblje. Tu imamo niz dodirnih točaka, to je prije svega podizanje zdravstvenog standarda u Kutini i održavanje županijskih cesta. U preliminarnim razgovorima osjetili smo da imamo razumijevanje i da će to biti realizirano na zadovoljavajući način."

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine na radnom sastanku sa zamjenikom župana Romanom Rosavce dogovorio je suradnju na nekoliko projekata. Župan Ivo Žinić na sjednici županijske skupštine rekao je kako je priroritetni projekt uređenje Doma za starije i nemoćne u Domu zdravlja u Kutini. „Prije dvije godine kad je iz Doma zdravlja iseljen privatni Dom umirovljenika željeli smo urediti prostor. Ali, nije bilo projekata i mi ne želimo tako raditi. Rješavanju problema pristupamo odgovorno i ozbiljno.“, naglasio je župan Ivo Žinić"Želimo pokrenuti taj projekt prenamjene prostora Doma zdravlja Kutina gdje se kvalitetno može osigurati smještaj za starije osobe. To ćemo zajednički napraviti. Dogovoreno je da će SMŽ pomoći u sufinanciranju. Županija je preuzela obavezu da projektnu dokumentaciju za taj Dom umirovljenika financira Županija i na taj način pomogne Gradu Kutini."

Dogovorena je i suradnja Grada Kutine i Županije u podizanju zdravstvenog standarda pa će tako zajednički sufinancirati dolazak specijalista u Kutini i timova hitne pomoći. Župan je izvijestio kako je u pripremi izrada projekata energetske učinkovitosti za dvije srednje škole u Gradu Kutini koje su u nadležnosti Županije.Grad Kutina i Županija nastavit će započeti projekt izgradnje višenamjenske zgrade na trgu sa stanovima za branitelje, najavio je župan Ivo Žinić "Prijašnji gradonačelnik pokrenuo je projekt zgrade sa stanovima za branitelje i tada smo mi kao Županija dali 200 tisuća kn za projektnu dokumentacija. Ona je izrađena, sredstva su trebala biti osigurana u Ministarstvu branitelja. Gradonačelnik ima određene informacije i vjerujem da će se taj projekt za naše branitelje nastaviti."
Izmijenjeni projekt višenamjenske zgrade na glavnom trgu u Kutini članovima Gradskog vijeća i javnosti bit će predstavljen 21. rujna na sjednici Gradskog vijeća Kutine.Grad Kutina nastavit će sufinancirati obnovu županijskih cesta na svom području sa 50%. Tako će sufinancirati i obnovu dionicu lokalne ceste 33070 od Batine do Ilove. Uskoro se očekuje početak rekonstrukcije te uništene ceste u dužini 1550 metara i širine 6 m. U kojoj je fazi taj projekt izvijestio je Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste."U tijeku je natječaj za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na ovoj dionici. Procijenjena vrijednost radova je oko 1 mil kn. ŽUC će dati 500 tisuća kn, a Grad Kutina će dati 500 tisuća kn. Cesta će se asfaltirati u dva sloja, prvi izravnavajući sloj debljine 3 cm, drugi sloj debljine 4 cm. Mi očekujemo da će se javna nabava završiti za 20-ak dana. Mi procjenjujemo da se poslovi na dionici te dužine mogu završiti za 15 dana. Želimo i smatramo da je moguće da se ova obnovljena dionica stavi u funkciju do kraja godine."Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija uz ove projekte surađivat će i u ostalim područjima za dobrobit svih građana, sitaknuo je na sjednici županijske skupštine.  (nb)
15.9.2017. - PolitikaBroj čitanja: 1601 ... Autor: Radio Moslavina ...