GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Marko Majer iz AK Moslavina – državni kadetski prvak


AK Moslavina Kutina ima novog državnog mlađe kadetskog rekordera na 600 m. Atletičar Marko Majer istrčao je 600 m za 1:29,10, gotovo četiri sekunde brže od dosadašnjeg rekorda i postao državni prvak u ovoj disciplini. Još jedno zlato oko vrata i naslov državnog prvaka osvojio je i atletičar Florijan Rožić u disciplini 3000 m kadeti.

 

 

Discipline u kojima su se oni natjecali dio su Pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje koje su prekinute ili neodržane u Osijeku 25. lipnja zbog velikog nevremena, a održane su protekli vikend u sklopu dvodnevnog Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Prvog dana seniorskog natjecanja, atletičari AK Moslavine osvojili su tri medalje:


 

 

Tena Desić osvojila je 2. mjesto u bacanju diska

Elena Pazman osvojila je 2. mjesto na 5000m
Dora Bogić osvojila je 2. mjesto na 3000m zapreke
Nina Halajko bila je 8. na 400 m

 

 

Drugog dana natjecanja Elena Pazman osvojila je 3. mjesto na 3000 m.


 

 

„Rezultati govore sami za sebe: dva državna prvaka, jedan mlađekadetski državni rekord, tri srebra i jedna bronca na dva državna prvenstva. Za naš mali klub i naš grad to je velika stvar i jako smo ponosni na ostvarenja naših atletičara“, istaknuo je Ivan Desić, trener AK Moslavine i dodao kako su atletičari cijelo ljeto, svaki dan redovito dolazili na treninge što je najbolji pokazatelj kolika je u njima volja i ljubav prema sportu s kojim se bave. 12.9.2017. - SportBroj čitanja: 1020 ... Autor: Radio Moslavina ...