GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

EP u kickboxingu u Skopju


Od 2-10. rujna u Skopju (Makedonija) održano je Europsko prvenstvo za kadete i juniore u kickboxingu. Natjecalo se u pet sportskih disciplina: point fighting, light contact, kick light, full contact, low kick, K-1 ryles, glazbene forme. Nastupilo je 1570 natjecatelja iz 37 europskih zemalja. Hrvatska reprezentacija bila je među najbrojnijim reprezentacijama sa svojih 67 natjecatelja.

 

 

Ukupni učinak reprezentacije je izvrstan: osvojeno je 9 zlatnih medalja,10 srebrnih i 23 brončane. Ponašanje naših reprezentativaca izuzetno fer i korektno.


 

 

«Veliki obol ovom odličnom rezultatu dala je i naša starija kadetkinja Doris Magdić, koja je osvojila zlatnu medalju u disciplini kick light, kao i srebrnu u light contactu. Svojim izvrsnim borbama u super teškoj skupini iznad +65kg pokazala je, da je spremna na dominaciju u dužem periodu na europskoj i svjetskoj sceni. U četvrt finalu kick lighta svladala uvjerljivo Mađaricu Varga Dorina (HUN) 3:0;  u polufinalu Green Hannin (IRL) 3:0; i finale Lajter Dorine (Mađarska) 3:0.


 

 

U light contactu u polufinalu je svladala Green Hannin (IRL) 2:1,da bi finale izgubila od Ryan Niamh(IRL) s 2:1. U toj borbi suci su Doris nanijeli tešku štetu. No i nakon uloženog prigovora nije došlo do izmjene sporne odluke. Junior Aziz Mudrov odlično se nosio sa svojima protivnicima u skupini -89. Odradio vrlo teške i naporne borbe, ali je zbog svog manjeg međunarodnog iskustva podlegao svojim protivnicima. Za nijansu je izgubio u polufinalu kick lighta od Makedonca Zekiri Azreta s 2:1, kao i ligt contact protiv Turčina Sepinar Asemi s 2:1. Naša juniorka Slađana Rajčević je ispala u osmini finala od Britanke Baxter Nesta (GBR) s 2:1», rekao je trener Kickboxing kluba Kutina, Josip Cerovec. 11.9.2017. - SportBroj čitanja: 772 ... Autor: Radio Moslavina ...