GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

17. Međunarodna utrka Kutina- Voloder


Jučer je na relaciji Kutina- Voloder održana 17. Atletska utrka «Voloderska jesen - Franjo Mihalić». Atletska cestovna utrka KUTINA-VOLODER duga 15 km i već je postala prepoznata utrka koja je ove godine bila uvertira u jubilarnu 50. Volodersku jesen okupivši trkače iz svih susjednih zemalja koji se svake godine ponovno vraćaju.

 

 

Organizatori utrke Udruga Vinko i Atletski klub Moslavina u pokretu zadovoljni su odrađenim organizacijskim dijelom posla, ali i rezultatima koje je postigla Moslavina u pokretu i gdje su žene ponovno dominirale.

 

 

 

Kako je rekao organizator utrke Danijel Kepe ove godine nešto je manji broj trkača nego prijašnjih godina: «Ove godine imamo 170 trkača, lani smo ih imali oko 185. U pitanju je istovremeno održavanje UNICEF-ove službene utrke humanitarnog karaktera u Zagrebu koja ima 1700 prijavljenih trkača. No i dalje radi se o respektabilnom broju trkača za grad naše veličine. Utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza pa se na njoj može rušiti rekord. Pokrovitelji utrke su gradovi Kutina, Popovača i Zagreb, te Sisačko moslavačka županija i ovom prilikom zahvaljujem njima i svim sponzorima na tome», rekao je Danijel Kepe.

   

 

Utrci je nazočio i Vladimir Mihalić, sin Franje Mihalića, našeg čuvenog svjetski poznatog srebrnog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i naš poznati atletičar ovjenčan brojnim medaljama, Dane Korica, također s našeg prostora, na što Moslavina ima razloga biti ponosna i što ovoj utrci daje na težini.
 Start utrke bio je u 10 sati na kutinskom Gradskom trgu s ciljem u središtu Volodera. Na startu su trkače i goste iz svijeta atletike pozdravili gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i zamjenik župana Roman Rosavec.

 

 

«Drago nam je da su danas u Kutini poznata atletska imena i da Kutina danas živi s atletikom. Zahvaljujem organizatorima i ovom prilikom želim istaknuti da će Kutina u budućnosti još snažnije promovirati sport i sportske aktivnosti osobito kod mladih ljudi koji su previše vezani uz mobitele i tv ekrane, a premalo se bave sportom, tako da na tome treba raditi», rekao je Babić.
 

 

  

 

Na cilju u Voloderu postignuti su sljedeći rezultati od kojih ističemo prva tri mjesta:

1. 164 GORAN GRDENIĆ 1990 AK VELIKA GORICA MS-1 0:50:05 HRVATSKA

2. 139 TAMAS NAGY 1984 BENEDEK TEAM MS-2 0:50:44 MAĐARSKA

3. 92 ANTE ŽIVKOVIĆ 1990 AK DUBROVNIK MS-3 0:54:06 HRVATSKA

1. 116 BOJANA BJELJAC 1989 AK DINAMO-ZRINJEVAC ŽS-1 0:55:41 HRVATSKA

2. 22 TANJA SAMARDŽIĆ 1993 AU MOSLAVINA U POKRETU ŽS-2 1:01:37 HRVATSKA

3. 67 DUBRAVKA MESEC 1983 AK MAKSIMIR ŽS 175 ŽS-3 1:02:55 HRVATSKA


Atletski klub Moslavina u pokretu ima ekipno prvo mjesto među ženama, naravno s favoritkinjom Tanjom Samardžić koja je bila druga i koja je u moslavački klub došla iz Sinja. Ispred rekordera ove staze Mađara Tamasa Nagija, ove je godine bio prvak utrke - Goran Grdenić iz AK Velika Gorica. Prvakinja kod ženskih je rekorderka Hrvatske na duge staze, Bojana Bjeljac.(gp/ml) 
11.9.2017. - SportBroj čitanja: 1970 ... Autor: Radio Moslavina ...