GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

»Doing business together» - završna konferencija projekta Erasmus +


U Kutini je danas održana završna konferencija projekta «Doing business together» - «Poslujmo zajedno» kojega je Grad Kutina kao nositelj projekta realizirao uz pomoć RA MRAV. Oko pedesetak okupljenih sudionika projekta iz Hrvatske, Slovenije i BIH u kutinskom Hotelu danas je u ime Grada Kutine pozdravila zamjenica gradonačelnika, Sonja Repić.

 

 

Kako je rekao pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Andrija Vdović riječ je o projektu kojI je vrijedan gotovo 115.000 eura. «Cilj projekta bio je korištenje ICT tehnologije u poduzetništvu i stjecanje poduzetničkih kompetencija učenika i učitelja u osnovnim školama, konkretno u kutinskoj OŠ Vladimira Vidrića kao partnera, da se steknu određena znanja i iskustva o poduzetništvu i poslovnom svijetu koja će im pomoći da u budućem životu postanu poduzetnici, tolerantni ljudi i bolji učenici», rekao je pročelnik. 

 

 

Ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha rekla je nešto više o provedbi projekta: «U projektu su sudjelovali i učenici i učitelji naše škole. Obavljena je edukacija o poduzetništvu u OŠ Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu koji su, zajedno s svije osnovne škole iz Dimitrovgrada, partneri projekta. Dobrobiti za učenike i učitelje su velike, a prijateljstva se nastavljaju. Ovo nije prvi projekt OŠ Vladimira Vidrića jer mi smo do sada sudjelovali u brojnim projektima, ali je to naš prvi Erasmus plus projekt. Imamo jako dobar tim i mislim da smo konačno stekli znanja i iskustva da budemo i sami nositelji jednog ovako velikog projekta», rekla je ravnateljica OŠ V. Vidrića.

 

 

 

 Sudionike završne konferencija projekta «Doing business together» u Kutini je pozdravio i direktor županijske RA SI-MO-RA , Mario Čelan, te pohvalio sve sudionike Erasmus projekta. 


 

 

 Tom prilikom Čelan je  najavio novi projekt Poduzetničkog inkubatora  koji će biti smješten u Novskoj i koji bi trebao donijeti benefite za šire područje Sisačko moslavačke županije. «Prije nekoliko dana potpisali smo ugovore s Ministarstvom rada i poduzetništva u vrijednosti 22 mln kn. Radi se o poduzetničkom inkubatoru SMŽ točnije o gaming industriji. Opremit će se 1400 kvadrata prostora u Novskoj sa svom potrebnom informatičkom opremom i omogućiti mladima besplatna edukacija, kako bi im to mogla biti i buduća profesija u gaming industriji za koju u svijetu nedostaje kadra. Napominjem i da su plaće u ovom sektoru daleko veće od onih u RH. Očekujem gužvu i nadam se da će da se iskoristiti poticaju koje smo pripremili kroz županiju, grad i HZZ, te ih složili u jednu cjelinu», najavio je direktor SI-MO-RE, Mario Čelan.

 

 

 

Kutinska završna konferencija donijela je zaključke kojima su konstatirani ostvareni rezultati projekta, u prvom redu poticanje mladih na proaktivan odnos prema poduzetništvu potičući ih na to aktivnim metodama poučavanja kroz obrazovni proces.(GP/ml)

  
7.9.2017. - DruštvoBroj čitanja: 2057 ... Autor: Radio Moslavina ...