GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Novi predsjednik RK Moslavine - Mijo Šepak


Jučer je u kutinskom Hotelu održana izborna Skupština RK Moslavine na kojoj je za novog predsjednika kluba izabran Mijo Šepak.

 

 

Mijo Šepak, obratio se skupu istaknuvši kako kutinski rukometni klub zaslužuje povratak u Premijer ligu i to će, prema njegovim riječima, biti glavni cilj na kojem će raditi zajedno s novom upravom kluba.  

 U novi sastav uprave kluba, među ostalima ušli su sportski djelatnici i gospodarstvenici iz Kutine.  U izvještaju o radu u protekle četiri godine dosadašnja predsjednica kluba Manuela Vukelić Vlajsović spomenula je uspjehe i poraze, kao i selidbu, u dva navrata, iz Premijer lige u drugu ligu.

 

«Prije tri godine angažirali smo trenera Dražena Požara koji je ugradio u momčad komponentu zajedništva, ali zbog odlazaka igrača u druge klubove i inozemstvo rezultati su varirali“, rekla je bivša predsjednica dodajući kako je očekivala pomoć od županije, no ona je bila skromna, te zaključila kako je RK Moslavina brend Kutine i da tako treba i ostati.


 

 

Boris Mesarić, član Hrvatskog rukometnog saveza i HOO – a, usporedio je financiranje hrvatskog sporta prije tri godine i danas, kazavši kako je kultura dobila tri puta više novca u odnosu na sportske klubove, što je po njemu nedopustivo. Poželio je upravi kluba puno uspjeha u radu i povratak u elitno natjecanje hrvatskog rukometa. Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, založio se za jednak tretman rukometa i nogometa u Kutini te je obećao potporu grada rukometnom klubu.


 

 

Skupštini je nazočio i zamjenik sisačko moslavačkog župana, Roman Rosavec koji je tom prilikom rekao da su kutinski rukometaši zaista proslavili svoj grad u Hrvatskoj i izvan nje. Nije se složio s konstatacijom kako županija nije financijski pratila rad RK Moslavine u protekle dvije i pol godine.  U Upravni odbor kluba jučer su izabrani Mijo Šepak, Zlatko Babić, Boris Mesarić, Davor Kljakić, Zlatko Grdić, Ivan Crnac, Renato Habek, Ivica Glibo i Mario Repić. (R.K.)


                                                                                           30.8.2017. - SportBroj čitanja: 2045 ... Autor: Radio Moslavina ...