GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Povratak kutinskih vatrogasaca sa požarišta u okolici Benkovca


Kutinski vatrogasci, koji su gasili velike požare na požarištu u okolici Benkovca vratili su se u Kutinu. "Požar je ugašen. Nikad nismo vidjeli tako veliki požar, ali tamo gdje smo mi bili obranili smo kuće i sve što je trebalo." Izvijestili su to kutinski vatrogasci prvi povratku u Kutini nakon gašenja požara u okolici Zadra.
Pet vatrogasaca iz Kutine, tri pripadnika JVP Kutine te po jedan član Dvd Husain i DVD Kutina selo tri su dana gasili velike požare u zaleđu zadra. U ta tri dana uspjeli su odmarati samo osam sati.Tomislav Špičak, pripadnik JVP Kutina zapovjednika postrojbe izvijestio je o sudjelovanju Kutinčana u gašenju požara u okolici Benkovca.
"Tri dana smo se borili sa ogromnim požarima u okolici Benkovca. Točnije brdu Brgud, zaseoci Popovići i Mandići. Primarna nam je zadaća bila da zaštitimo objekte u kojima borave i žive ljudi. Požar je bio ogroman. Ja sam 14 godina profesionalni i nisam vidio tako veliki požar i takvih razmjera. Uspješno smo zaustavili požar uz pomoć vatrogasaca iz cijele naše županije. S nama su bili vatrogasci iz Novske, Dubice, Siska, Popovače i Donje Gračenice tako da smo zajedničkim snagama uspjeli požar staviti pod kontrolu. U tri dana spavali smo i odmarali osam sati. Uglavnom smo boravili na požarištu, jednu cijelu noć smo bili na požarištu i bilo je strašno, baš kataklizma."Zlatko Podhraški član i zamjenik zapovjednika DVD Husain dodao je: "Počeli smo raditi čim smo došli bez upoznavanja terena. Bilo je teško, veliki je i težak teren pa je bilo zeznuto, ali mi smo svoj posao odradili najbolje što smo mogli, a to se i vidi jer ništa nije stradalo tamo gdje smo mi bili."

Mario Paluh, zapovjednik JVP Kutina gradonačelnika Kutine izvijestio je kako su kutinski vatrogasci ove sezone tri puta išli na interventno gašenje požara na jadrdanskoj obali "Dvije vanredne dislokacije su bile na području Šibenika u Državnoj intervencijskoj postrojbi i ova treća je bila vanredna dislokacija u okolici Benkovca. Mi svake godine u sklopu svojih planova imamo u pripravnosti vatrogasci JVP Kutina i dobrovoljnih vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Kutine koji su u pripravnosti. Ukoliko treba pomoći na priobalju po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika šaljemo ispomoć na priobalje u ljudstvu i tehnici."Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je kutinskim vatrogascima na požrtvovnosti, humanosti i spremnosti da se pomogne ljudima u nevolji i da se od požara brani svaki dio Hrvatske. "Drago mi je što imam priliku dočekati naše vatrogasce i zahvaliti im u ime svih građana Kutine, u ime Gradskog vijeća i osobno na brzoj mobilizaciji i spremnosti da odu najveća požarišta u Hrvatskoj. Tamo su odradili sve što je trebalo. Imamo vatrogasnu postrojbu koja ima sposobne ljude, tehnički smo dosta opremljeni da možemo zadovoljiti svim zadacima ne samo u Kutini, nego i u Hrvatskoj."

Gradonačelnik Kutine na kraju je istaknuo važnost nabave nove osobne i tehničke opreme te je rekao kako će Grad Kutina učiniti koliko je god moguće da bi se stanje opremljenosti vatrogasaca poboljšalo. (nb)
25.8.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1843 ... Autor: Radio Moslavina ...