GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sufinanciranje prijevoza učenika


Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. kolovoza 2017. godine donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2017./2018. (NN 78/2017) temeljem koje će Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastaviti financirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola, i to sa 75% redoviti učenici, a sa 100% redoviti učenici koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.

Nastavno na Odluku Vlade RH, Grad Kutina će sa dodatnih 20% sufinancirati troškove javnog prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Kutine. Time želimo olakšati financijski pritisak na roditelje čija djeca svakodnevno putuju iz mjesta stanovanja do mjesta školovanja, u skladu s programom poboljšanja demografske slike Grada.

Više informacija o tome kako ostvariti pravo na sufinanciranje javnog prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Kutine slijedi u Javnom pozivu koji će se objaviti na stranicama Grada Kutine, www.kutina.hr do kraja ovoga tjedna.

Gradonačelnik
                           
Zlatko Babić, dipl. ing.


24.8.2017. - PolitikaBroj čitanja: 776 ... Autor: Radio Moslavina ...