GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Veleposlanik Indije posjetio Kutinu


Grad Kutinu posjetio je veleposlanik Republike Indije u RH njegova ekselencija Sandeep Kumar.
Prilikom prve neformalne posjete Kutini, veleposlanika su primili zamjenik gradonačelnika Damir Markuš i predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.
Veleposlanik je zahvalio na srdačnom prijemu i ovaj susret iskoristio za upoznavanje sa predstavnicima nove gradske vlasti te razgovore o mogućoj kulturnoj i gospodarskoj suradnji.
Istaknuo je nastojanja indijskog veleposlanstva za snažnijim povezivanjem sa svim hrvatskim krajevima i izrazio spremnost doći u Kutinu što prije kako bi sa gradonačelnikom i njegovim suradnicima te predstavnicima zainteresiranih gospodarstvenika razgovarao o investicijskim mogućnostima i konkretnoj suradnji.
Kada je riječ o kulturnom povezivanju, veleposlanik Kumar je ponudio organizaciju indijskih događanja u Kutini, dovođenje umjetničkih ansambala, kulinarsku prezentaciju Indije i predstavljanje svoje zemlje kroz projekciju filmova kojima bi se indijska kultura približila kutinskoj publici.
Zamjenik gradonačelnika Damir Markuš je zahvalio veleposlaniku Kumaru na posjetu Kutini i u ime gradonačelnika Zlatka Babića izrazio spremnost i otvorenost za skori nastavak razgovora o predloženim oblicima suradnje.

BG


2.8.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1692 ... Autor: Radio Moslavina ...