GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

”Social inclusion through music” – KCM u projektu Erasmus +


Jučer je završen projekt razmjene mladih u sklopu programa Erasmus+ koji se od 22.07.- 31.07. održavao u Kutini. Nositelj aktivnosti je Kulturni centar mladih (KCM) a dio je to europske razmjene mladih  pod nazivom “Social inclusion through music” kojemu je kutinska udruga mladih bila domaćin.
 Preko 50 sudionika iz Austrije, Litve, Hrvatske i Irske (Youth Work Ireland, InfoEck - Jugendinfo Tirol, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Active youth) sudjelovalo je u ovom projektu.

 

 

 U skladu s temom – socijalno uključivanje kroz glazbu - putem raznih tematskih radionica, predavanja i sličnih aktivnosti KCM je želio želi povezati ljude različitih zemalja, nešto novo naučiti, steći nova poznanstva i nova iskustva te se usput i dobro zabavljati. Kampu se na poziv KCM pridružilo i 15 sudionika iz Kutine koji su temeljem sudjelovanja dobili youth pass što im omogućuje sudjelovanje u sličnim razmjenama diljem Europe. «Razmjena mladih odličan je način da se mladi aktivno uključe u kreiranje gradskih sadržaja. Tijekom desetak dana nastojali smo oživjeti Kutinu, putem brojnih radionica koje su se održavale u cijelom gradu. Kamp je prošao odlično i radimo na novim sličnim projektima», rekla je Maja Mašala članica KCM-a i jedna od youth leaderica. 

 

 

Sudionike kampa tijekom boravka u Kutini pozdravio je i gradonačelnik Zlatko Babić, a grad je donirao i sadnice koje su mladi posadili u Parku zdravlja.(gp)31.7.2017. - DruštvoBroj čitanja: 793 ... Autor: Radio Moslavina ...