GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik obišao radove na komunalnoj infrastrukturi


Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima obišao je radove na komunalnoj infrastrukturi, te radove u školama i vrtićima na više lokacija na širem području Kutine.

 

 

Nogostup u Šartovcu koji je dugo godina bio sigurnosno pitanje za mještane, ponajprije djecu iz Šartovca, ovih je dana završen. Nakon teške nesreće djevojčice i nakon što je Grad Kutina prošle godine izradio projektnu dokumentaciju i ishodovao građevinsku dozvolu, Hrvatske ceste su odlučile ovaj projekt staviti u svoj plan i financirati. Nogostup je dužine pola km, širine 1,5 metara, a vrijednost radova je 1.080.000 mln kn. «Zadovoljni smo što je na taj način riješeno sigurnosno pitanje kretanja učenika na dijelu kraka prema Šartovcu. Dalje nam preostaje dio ulice za koju postoji građevinska dozvola, a riječ je o pješačkoj stazi od raskršća do škole u Kutinskoj Slatini. To je u planu zajedno sa sustavom kanalizacije u sklopu EU projekta te se nadam da će radovi početi krajem sljedeće godine», rekao je gradonačelnik Zlatko Babić u nazočnosti predstavnika Hrvatskih cesta.

 

 

Mladen Lisak rekao je kako ima prostora, ali i potrebe za još bolju sigurnost na ovoj cesti: «Radi se o cesti D 45 na kojoj je promet ograničen, no unatoč tome vozači se često ne pridržavaju tog ograničenja. Kao dodatnu sigurnost uveli smo i rasvjetu, cestovne rubnjake, a radimo i na zahtjevu prema Hrvatskim cestama da nam pomognu u financiranju naletnog semafora kakav je postavljen u Ilovi gdje se kod prekoračene brzine pali crveno svjetlo», ističe pročelnik Lisak, a ovakvu inicijativu podržava i predsjednik MO Šartovac Drago Šparavac.

 

  Predstavnici Grada Kutine obišli su i ostale radove koji rješavaju sigurnost u prometu. Radovi u Batini na prvoj fazi nogostupa u dužini od 420 metara dobro napreduju i za njih je osigurano 700.000 kn, dok će druga faza radova biti povezana s EU projektom odvodnje u dužini od 900 m. Nastavak pješačko biciklisitičke staze u Gajevoj ulici u Repušnici je u tijeku, a radovi su to u vrijedni 3 mln kn.  

 

 

 

Gradonačelnik je obišao i radove u školama i Dječjem vrtiću Maslačak gdje im se pridružio i pročelnik za društvene djelatnosti Andrija Vdović. Radovi su to planirani proračunom za 2017. godinu, a riječ je o rekonstrukciji kuhinja u OŠ Mate Lovraka i Dječjem vrtiću Maslačak.

 

 

Kako nam je rekao ing. Eldar Obralić u OŠ Mate Lovraka napravljena je horizontalna odvodnja, drenaža, priprema za žbukanje, nove instalacije, a potom i završni radovi kao što su pločice i ostalo. Radovi u OŠ Mate Lovraka bit će gotovi do početka školske godine.


 

Kuhinja se radi i u Dječjem vrtiću Maslačak. Ovdje je riječ o izmještanju uljnog separatora i potpunoj rekonstrukciji kuhinje i sanitarnog čvora, što je preporuka inspekcije. «Kuhinje u OŠ Mate Lovraka i Dječjem vrtiću su dugogodišnji problemi i bit će riješeni u skladu sa suvremenim standardima. Vrijednost ovih radova je 256.000 kn u OŠ Mate Lovraka, a 300.000 kn u Dječjem vrtiću», ističe Babić.


 

 

U PŠ Ilova trenutno je u tijeku zamjena stolarije PVC stolarijom, a radovi su vrijedni 90.000 kn. U tijeku je nabava za stolariju u OŠ Zvonimira Franka, investicija vrijedna 240.000 kn, a radovi bi trebali krenuti za otprilike mjesec dana. 


 

 U Repušnici je promijenjeno krovište. Vrijednost ovih radova je 250.000 kn. Kako je naglasio Obralić dosadašnji pokrov bio je betonski crijep u lošem stanju koji je uklonjen i zamijenjen specijalnim vlaknasto cementnim pločama koje su novitet na tržištu i koje nemaju nikakve veze s azbestnim pločama koje su danas zabranjene.

 

 
«Obišao sam i klizišta u Vinogradskoj ulici čija je sanacija u tijeku na tri mjesta. To su sve radovi koji će se odvijati tijekom 7. i 8. mjeseca. Imamo u pripremi i neke radove za 9. mjesec, no više o tome nakon rebalansa proračuna», zaključio je gradonačelnik.  (gp/ml)25.7.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 2152 ... Autor: Radio Moslavina ...