GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Mlada misa Danka Bizjaka


Nedavno zaređeni svećenik Danko Bizjak jučer je, u nedjelju, u Zapolju kod Nove Gradiške u svojoj rodnoj župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja služio Mladu misu. Nakon roditeljskog blagoslova i polaska procesije od obiteljske kuće do župne crkve, započela je Mlada misa uz nazočnost brojnih svećenika novogradiškog dekanata Požeške biskupije te svećenika Sisačke i Riječke biskupije. Mladi svećenik Danko Bizjak pohađao je sjemenište i bogosloviju u Rijeci, a u službi đakona je dvije godine proveo u kutinskoj župi Svete Marije Snježne. Za svećenika je zaređen u sisačkoj katedrali Svetog Križa. Ovog ljeta, prema odluci biskupa Vlade Košića, preuzet će župu u Lasinji.
Mladomisnik Danko Bizjak izrekao je riječi zahvale svima koji su mu pomagali u opredjeljenju za svećenički poziv, od roditelja i mjesnih župnika do drugih svećenika i biskupa. Zahvalio se svima koji su vjerovali u njega i bili mu podrška, a posebice kutinskom župniku prečasnom Dragutinu Papiću koji je na Mladoj misi predvodio brojnu grupu kutinskih vjernika.

Mladoj misi bili su nazočni roditelji, rodbina i brojni prijatelji mladomisnika te vjernici iz zapoljske i kutinske župe. Mladomisnik im je nakon Mlade mise podijelio mladomisnički blagoslov. Mladoj misi su bili nazočni i predstavnici Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić i njegova zamjenica Sonja Repić, uz brojne predstavnike Brodsko-posavske županije, Grada Nove Gradiške i okolnih općina. Nakon Mlade mise poslužen je svečani ručak za brojne uzvanike, a goste je zabavljao i Krunoslav Kićo Slabinac, prijatelj obitelji mladomisnika Bizjaka.(I.G./ml)
24.7.2017. - DruštvoBroj čitanja: 2216 ... Autor: Radio Moslavina ...