GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Matija Sloup - spreman za natjecanje


Na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Park u Londonu u hrvatskoj reprezentaciji natječe se i Kutinčan Matija Sloup. Njega večeras očekuje borba na Olimpijskom stadionu u Londonu za koju se Matija puno spremao. Njegov trener Mihovil Rendulić smatra da je Matija Sloup vrlo fokusiran i spreman za natjecanje:

“Matija je ove godine jako motiviran, treninzi su bili odlični, puni specifičnih vježbi i očekuje puno od ovog natjecanja za koje pokazuje visok stupanj motiviranosti. Spomenimo i to da je Matija u kugli četvrti, ali od  drugog mjesta ga dijele samo 2 cm“, rekao je trener Mihovil Rendulić uoči samog natjecanja.

Kralj “diska” kako u paraolimpijskim krugovima nazivaju Matiju Sloupa koji je poznat po obaranju svjetskog rekorda u toj disciplini smireno čeka večerašnje natjecanje u kategoriji F 40 gdje se natječe u bacanju kugle.

 “Napadamo na medalju pa ćemo vidjeti. Tako su rezultati dosad pokazali. Uz malo više sportske sreće očekujem medalju. Moja omiljena discipilna disk nažalost nije paraolimpijska discpilina, ali nadam se da će to postati", rekao je Sloup.

 Atmosferu u Hrvatskoj paraolimpijskoj reprezentaciji predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić ocjenjuje izvrsnom, a nakon osvojenih nekoliko medalja oči su uperene u Matiju Sloupa. Preostaje nam samo da Matiji večeras poželimo puno sportske sreće i uspjeha na natjecanju.
20.7.2017. - SportBroj čitanja: 1062 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS