GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Novi proizvod Petrokemije – PetroBlue


Petrokemija d.d. od ovog tjedna u svom proizvodnom programu ima novi proizvod AdBlue pod trgovačkim nazivom PetroBlue. PetroBlue je aditiv za dizelske motore, 32,5 postotna otopina Uree u demineraliziranoj vodi koja se koristi za redukciju NOx spojeva u ispušnim plinovima dizel motornih vozila opremljenih SCR katalizatorom. 
Naime, EU standard EURO VI od 2015. godine obvezuje da su vozila pokretana snažnijim dizel motorima opremljena SCR katalizatorom kako bi ispunjavali ekološke standarde pri emisiji ispušnih plinova. Dodavanjem PetroBlue otopine, otprilike 5 posto na potrošenu količinu goriva, smanjuje se značajno količina NOx u ispušnim plinovima.

 

 

Petrokemija d.d. planira biti regionalni lider u proizvodnji AdBlue proizvoda, sukladno standardu ISO 22241. Godišnji proizvodni kapaciteti iznose 50.000 tona, a prodavat će se u rasutom stanju i većim pakiranjima od 200 do 1000 litara, a ako bude interesa, i u manjim pakiranjima do 20 litara. Time Hrvatska dobiva domaćeg licenciranog proizvođača AdBlue otopine i neće više biti ovisna isključivo o uvozu, kao do sada. 

20.7.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 1385 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS