GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Počela gradnja nogostupa u Batini


U Batini je započela gradnja nogostupa u dužini od 420 m. Mještani Batine već dulje vrijeme ukazuju na potrebu ove rekonstrukcije odnosno izgradnju nogostupa, jer je kroz selo jednim dijelom prošla kanalizacija, a duž sela i vodovod u zoni postojećeg nogostupa, zbog čega je on dodatno u lošem stanju.

 

 

Investicija je vrijedna 700.000 kn i projekt u cijelosti financira Grad Kutina, a izvođač radova je tvrtka Lonja-Strug.

 


Radove su danas obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i pročelnik za komunalni sustav i prostorno građenje Grada Kutine, Mladen Lisak, sa suradnicima. Trenutni radovi prvog dijela nogostupa preduvjet su za rekonstrukciju ceste koja prolazi kroz Batinu i koja je planirana u suradnji sa ŽUC-om.

“ŽUC i Grad Kutina financirat će projekt rekonstrukcije ceste kroz Batinu svaki sa 50% sredstava. Nakon toga ići će izgradnja kompletnog nogostupa od 900 m, ali to ćemo spojiti s rekonstrukcijom kanalizacije i vodovoda što će se realizirati u sklopu EU projekta Moslavina, tako da će se to uskladiti s radovima na kanalizacijskom sustavu”, izjavio je gradonačelnik. 
 Pročelnik Mladen Lisak rekao je više o tehničkim detaljima ovog projekta. ”Mi smo dobili građevinsku dozvolu i isprojektirali nogostup kroz cijelo selo u dužini od 928 m. Nogostup je širine 150 cm i naslonjen je uz postojeću lokalnu cestu 33070 koja je pod ingerencijom ŽUC-a. Na ovaj način dovest ćemo do proširenja te prometnice za otpilike 70 cm, što će poboljšati sigurnost u prometu i riješit ćemo njenu odvodnju ugradnjom nove oborinske kanalizacije. U drugoj fazi gradnje nogostupa dolazi tlačni cjevovod na trasi nogostupa, te smo se zato sada odlučili raditi samo prvi dio, jer će sljedeće godine kada grad Kutina zajedno s Hrvatskim vodama uspije isfinancirati EU projekt krenuti druga faza nogostupa”, rekao je  Lisak.
Pročelnik Lisak rekao je kako će mještanima kolni ulazi biti vraćeni u prvobitno stanje, tako da nitko neće imati lošiji ulaz nego što je to bilo prije ovih radova. Rok za izvršenje radova je 60 dana.(gp/ml)


  

12.7.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 2544 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS