GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinske Oskarovce primio gradonačelnik


Dobitnike Oskara znanja, Jelenu Penjin i Filipa Kusturu, danas je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Mladim kutinskim Oskarovcima i njihovim mentorima čestitao je na postignutim rezultatima.

 

“Kutina je grad prijatelj djece dugi niz godina, a upravo djeca i mladi svojim radom i znanjem to i dokazuju. Učenici iz kutinskih osnovnih i srednjih škola uspješni su u daljnjem školovanju na fakultetima u Zagrebu, ali i drugdje u Hrvatskoj i na nama je da te učenike vratimo u Kutinu i s njima gradimo bolju budućnost grada”, rekao je gradonačelnik Babić. 

 Filip Kustura, maturant SŠ Tina Ujevića, državni je prvak iz geografije s mentoricom prof. Ivankom Bukač, dok je Jelena Penjin, učenica OŠ Stjepana Kefelje, prvakinja iz astronomije s mentorom prof. Zoranom Kusturom. Ono što je zajedničko ovom dvojcu je ljubav prema znanosti.

Kako su nam danas rekli ovi mladi ljudi, nije im žao slobodnog vremena jer žele znati i naučiti nešto više, što su i dokazali svojim rezultatima. Podrška mentora također igra značajnu ulogu, a i oni su najčešće vođeni, kako je rekao prof. Zoran Kustura, čistim entuzijazmom.

„U današnjem školskom sustavu najzakinutiji su upravo daroviti učenici, stoga je ovo naš doprinos razvoju njihovih potencijala. Puno je lakše u gradovima koji imaju Centar za izvrsnost. Mi radimo na tom projektu uz pomoć RA MRAV i nadamo se povoljnom ishodu i dobivanju EU sredstava za početni takav Centar u trajanju od 18 mjeseci u Kutini, budući da smo određene stepenice u prijavi projekta prošli. Ono što je bitno je da taj projekt zaživi i to bi puno pomoglo nadarenim mladima u Kutini“, rekao je prof. Kustura. Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako je upoznat s tim projektom od strane direktorice RA MRAV, te da se nada njegovoj realizaciji uz podršku ideji razvoja projekta na duže staze.

Prof. Ivanka Bukač istaknula je kako treba spomenuti i nadarenost mladih ljudi, koja vas, kada ju prepoznate kao profesor, motivira da u školi ostanete i duže kako biste njihovo stjecanje znanja podigli na višu razinu. Jelena Penjin i Filip Kustura odlaze na daljnje školovanje u Zagreb. Filip Kustura odabrao je studij matematike na PMF-u, dok će Jelena Penjin srednju školu nastaviti u XV. zagrebačkoj gimnaziji odnosno MIOC-u. Gradonačelnik je njima i njihovim mentorima ovom prilikom uručio simbolične poklone u znak podrške.  (gp)
11.7.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1201 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS