GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Država u zadnji čas spašava Petrokemiju i nastavlja tražiti dugoročno rješenje


Ministar državne imovine Goran Marić najavio dokapitalizaciju Petrokemije do ljeta. Ustvrdio je da je kompanija godinama sustavno zapostavljana i odnosom Vlade i odnosom Uprave prema Petrokemije te je kazao da su mnoge nekompetentne uprave prolazile Petrokemijom.
“Sve reakcije prema Petrokemiji su bile trenutne, nijedna dugoročna. I ovo sada, logična je bila obustava isporuke (plina), ako se ne plaća onda je logično da dođe do obustave isporuke”, rekao je Marić, ustvrdivši da je ova Vlada pokazala odgovornost i brigu za tu kompaniju i ljude.
Najavio je da će u sljedećih 10 dana Petrokemija dobiti kredit iz kojeg će namirivati tekuće obveze. “Ali istodobno se ide u proces restrukturiranja i dokapitalizacije Petrokemije. Država će zadržati najmanje do iznosa 25 posto plus 1 dionicu da bi imala utjecaja na ključne odluke. Ali, Petrokemija će ići u dokapitalizaciju i privatizaciju i to će biti dugoročno rješenje”, rekao je Marić, najavivši da će se to realizirati najvjerojatnije do ljeta.
Na pitanje ima li zainteresiranih strateških partnera za Petrokemiju, odgovorio je da su svi dobrodošli te da će biti raspisan javni poziv.


20.4.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 1188 ... Autor: Radio Moslavina ...