GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

#Izbori2017KT 10 mil. kn za zbrinjavanje 20 obitelji branitelja


Zlatko Babić, kandidat Koalicije za gospodarsku obnovu Kutine (HDZ, HSLS, HSP, HSP AS, HSU) za gradonačelnika grada Kutine, Damir Markuš, predsjednik kutinskog HSP -a „Velimir Kvesić“, Goran Markovac, predsjednik kutinskog HSP –a dr. Ante Starčević predstavili su danas predizborni program u dijelu koji pokriva segment branitelja i braniteljske populacije.
Grad Kutina štitit će dostojanstvo hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, i to ne samo deklarativno, nego i konkretnim mjerama kojima ćemo nastojati poboljšati njihov status.
„Mi ćemo već do kraja 2018. godine stambeno zbrinuti sve Hrvatske ratne vojne invalide po zakonu o pravima Hrvatskih branitelja koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Prema sadašnjim procjenama, radi se o 20 branitelja (HRVI) dok predviđeno ulaganje u realizaciju ove stavke programa iznosi više od 10 milijuna kuna. Postoji više mogućnosti rješavanja tog pitanja, od izgradnje nove stambene zgrade do kupovine praznih stanova ili kuća na području Kutine.“, rekao je Zlatko Babić.
Damir Markuš je napomenuo kako će se urediti park 56. Samostalne bojne Kutina prema važećem idejnom rješenju: „To će biti centralno mjesto u Kutini gdje će se odvijati dio društvenog života i prisjećati na žrtve koje su dali naši branitelji za našu slobodu“ naglasio je Markuš.
Goran Markovac (HSP AS) koji je tijekom domovinskog rata bio član RIS-ova predlaže aktivan i transparentan rad Odbora za branitelje pri Uredu gradonačelnika na način da odbor mora biti u službi svih branitelja sa HRVI ili bez njega: „On dobiva smisao ako je na usluzi braniteljima i ako rješava probleme istih. Odbor treba biti poveznica između branitelja i državnih ustanova koja neće biti ograničena na pojedinu udrugu ili pripadnost pojedinoj jedinici, nego koja će biti na uslugu svima jednako i kao takva konačno ujediniti sve branitelje, a ponajviše one koji nisu ostvarili nikakva prava sa onima koji ta ista prava već godinama uživaju.“ Goran Markoovac je još dodao da će se zalagati da se iz proračuna poveća izdavanje za potrebe branitelja.17.4.2017. - PolitikaBroj čitanja: 1820 ... Autor: Radio Moslavina ...