GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Nahranimo Hrvatsku!


Nakon uspješno održane humanitarne inicijative Štand Dobrote na kojem su mali opg-ovci Kutine donirali svoje proizvode kako bi se prikupile donacije za dječje obroke u školama Portal Dobrote želi nastaviti uspješnu suradnju s Gradskom tržnicom Kutina. U zadnje vrijeme suočeni smo s jedne strane činjenicama o lošoj i krivotvorenoj uvoznoj hrani, sa situacijom u kojoj spašavajući veliku korporaciju dopušta se da mali proizvođači propadaju, dok s druge strane upravo ti mali proizvođači hrane i sami na rubu preživljavanja najviše pomažu sugrađanima u potrebi.
Portal Dobrote pokrenuo je novi projekt "Nahranimo Hrvatsku" koji je usmjeren protiv bacanja hrane i povećanju doniranja potrebitih. Teško da netko od nas nije primjetio nekoga tko se hrani iz kontejnera ili hranu nalazi na podu tržnice. Živimo u zemlji u kojoj se godišnje baci 400 000 tona hrane, više od 800 000 ljudi živi ispod granice siromaštva, a 20 000 djece doslovno gladuje. Živimo u zemlji u kojoj se sve manje djece rađa, sve nas se više iseljava, a prosječna starosna dob nam je 42,6 godina. Zašto ne bismo pomogli onima kojima je teže nego nama, nahranili ih i vratili im dostojanstvo?
Ideja je da se na tržnicu postavi kutija s natpisom "Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi" u koju bi prodavači po završetku rada tržnice mogli staviti sav višak svojih proizvoda koji sada ostavljaju na stolu ili podu tržnice. Svatko od nas, kupaca, kupujući npr. kilu jabuka može jednu ubaciti u kutiju za onoga kome je i jabuka luksuz.
Kutija će biti postavljena pred kraj radnog vremena tržnice, te će inicijativa trajati najviše 2 sata u subotu 15.04.2017. godine.
14.4.2017. - DruštvoBroj čitanja: 2804 ... Autor: Radio Moslavina ...