GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

#Izbori2017KT: Koalicija Za gospodarsku obnovu Kutine


Stranke; HDZ, HSLS, HSP, HSP-AS i HSU – Hrvatska stranka umirovljenika potpisale su koalicijski sporazum pod nazivom „Za gospodarsku obnovu Kutine“ o zajedničkoj listi kandidata za Gradsko vijeće Kutine na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.
Prilikom potpisivanja koalicijskog spoarzuma predstavljen je kandidat za gradonačelnika Zlatko Babić iz HDZ-a i njegovi zamjenici; Damir Markuš iz Hvatske stranke prava Velimir Kvesić ćKutina i nezavisna kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sonja Repić.Zlatko Babić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kutine zahvalio je koalicijskim partnerima na povjerenju i potpori koja se potvrđuje potpisivanjem koalicijskog sporazuma. "(Želimo dokazati novi pristup vođenju Grada Kutine. On će biti transparentan i u službi svih građana. HDZ i koalicijski partneri pripremili su projekt za obnovu Grada Kutine. Ja prvo mislim izgraditi jedinstvo u Gradu, prvo izgraditi jedinstvo gospodarstvenika i jedinstvo na vertikali Grad Kutina, Županija i Vlad RH." Zlatko Babić dodao je kako je spreman sve svoj znanje i bogato iskustvo u gospodarstvu kojeg je stekao kao direktor proizvodnje u Petrokemiji staviti u službu razvoja grada i općeg dobra.Damir Markuš, predsjednik HSP Velimir Kvesić Kutina bio je član Gradskog vijeća do 2013. g. kao član vladajuće koalicije predvođenje HDZ-om. Na predstojećim izborima kandidat je za zamjenika gradonačelnika iste koalicije predvođene HDZ-om. "Ovo je za mene čast, ali i velika obaveza. Da budemo još bolji i da zajedno surađujem stavljam se na raspolaganje. Siguran sam da ćemo 21. 5. onima kojima treba reći da je bilo dosta, da dolaze bolje ljudi, ispravniji, sigurniji i radišniji. Siguran sam da je to ova ekipa. Izađimo na izbore, preuzmimo kormilo i povedimo grad u bolju budućnosti."Koalicija „Za gospodarsku obnovu Kutine“ otvorena je prema svima koji žele dati svoj doprinos gospodarskoj i društvenoj obnovi Grada, rekao je Zlatko Babić te je predstavio i kandidatkinju za svoju zamjenicu Sonju Repić.
Ravnateljica područnog ureda za Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i diplomirana pravnica Sonja Repić rekla je kako je njena vodila u radu izvrsnost."Mislim da se uvijek može bolje i da Kutina do sada nije pokazala sve što može pokazati i da nismo dali sve od sebe. Mislim na vlast, ali mislim i na svakog od nas. Ne smijemo pristati na osrednjost, niti se miriti sa stanjem kakvo jest, nego da možemo uvijek bolje. Kako? Prije svega mijenjajući sebe, jer druge ne možemo promijeniti. Potencijal za napredak je uvijek u ljudima. Zato dajem svoje povjerenje Zlatku Babiću, jer je on svojim radom dokazao da se u privatnom životu i poslu može biti izvrstan. Zbog toga podržavam njegovu želju da svoje ideje i sposobnosti uloži za opće dobro, za dobro ovog grada. I sebe tu nalazim, jer sam radom u državnoj instituciji koja usko surađuje sa jedinicama lokalne samouprave i poslodavcima sa našeg područja uvidjela da su mogućnosti za napredak velike i nisu iskorištene. Ovdje sam upravo zbog toga kako bi svojim idejama obogatila mandat našeg budućeg gradonačelnika i pomogla da moje iskustvo i znanja budu na izgradnju Kutine kao grada ugodnijeg za života. Obećavam da ću sve što ću raditi, raditi u skladu sa svojom savješću i mojim kršćanskim svjetonazorom.", rekla je Sonja Repić. Zlatko Babić do sada je građanima kroz programe za mlade i stariju populaciju obećao razne projekte u iznosu višem od 7 milijuna kn. Uz potporu HDZ-a i koalicijskih partnera temelj ostvarenja tih obećanja vidi u gospodarskom razvoju te želi Grad Kutinu otvoriti novim investicijama i stvaranju poduzetničkog okruženje uz korištenje EU fondova i u suradnji sa Županijom i državom. "Neću iznevjeriti građana tako da im dajem lažna obećanja. Neću ih iznevjeriti tako da gledam interes jedne stranke, bilo koje. Bit ću gradonačelnik svih građana Kutine. U našem programu su konkretne brojke. Naš program nismo radili napamet. Mi znamo koje su mogućnosti Grada Kutine i gospodarstva grada. Znamo koje su mogućnosti da povučemo sredstva iz EU fondova, znamo kako dobiti pomoć od Vlade RH i sve ćemo to koristiti. Svoje znanje, sposobnost i volju uložit ću u razvitak Grada Kutine, ne zbog toga da ja budem gradonačelnik Kutine, ne zato da HDZ i koalicija budu na vlasti. Uložit ću sav svoj trud, natjerat ću sve suradnike i okupiti sve kvalitetne ljude oko sebe sa ciljem da mladi ostanu u Kutni, da mladi u Kutini imaju posao i budućnost, da ne traže nešto ljepše izvan granica Lijepe naše, nego da to ljepše i najljepše bude u Gradu Kutini."    Zlatko Babić na kraju je poručio svim građanima i ostalim političkim strankama da će on osobno, HDZ i koalicijski partneri poslije izbora biti otvoreni za suradnju te ih je sve pozvao da daju svoj doprinos za razvoj Grada Kutine. (nb)

13.4.2017. - PolitikaBroj čitanja: 1531 ... Autor: Radio Moslavina ...