GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

400.000 kn za projektno financiranje udruga


U Gradu Kutini danas su svečano potpisani ugovori o dodjeli sredstava udrugama i organizacijama za razvoj civilnog društva. Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, s pročelnikom za društvene djeltatnosti Andrijom Vdovićem, pozdravio je njihove predstavnike koji su se okupili u Gradskoj vijećnici.  


 

 

Udrugama i organizacijama Grad je dodijelio 400.000 kn, a kroz ta će sredstva biti realizirano 38 projekata u svim sferama bitnima za razvoj društvene zajednice.
Riječ je o nekoliko prioritetnih područja koja uključuju kulturu, odgoj i obrazovanje mladih, nacionalne manjine, te socijalnu i zdravstvenu skrb. 

  «Udruge i zaklade bitan su faktor u razvoju našeg društva i hvala vam na ulaganju vašeg  rada u našu djecu, mlade, potrebite, te starije i nemoćne. Vaš volonterski rad želimo i dalje pratiti financijskim sredstvima kako bi vam olakšali rad na realizaciji projekata koji su od interesa za razvoj našeg društva», rekao je gradonačelnik Rudić. Dodao je kako se u narednom razdoblju sredstva planiraju povećati, te osigurati stalna potpore potrebitima koji imaju potrebe za pravnom pomoći, nastojeći im realizirati prava za koja imaju uvjete a nisu ih dosad uspjeli ostvariti, a plan je i još bolje povezivanje organizacija civilnog društva u smjeru što kvalitetnije pomoći. 


 

 Predstavnici udruga potpisujući sporazume zahvalili su Gradu Kutini na potpori. Među udrugama je i Izviđački odred Betlehem koji dugi niz godina radi s djecom i mladima. Njihova predstavnica Snježana Cejpek rekla je kako im potpora puno znači. Koriste ju za redovni rad, održavaju Izviđački centar na Pakri, Izviđački centar Betlehem, organiziraju natjecanja djece i odlaze na njih. Uz rad s djecom, neke udruge i organizacije rade sa starijima i nemoćnima i potrebitima. Našli su se danas na potpisivanju i predstavnici Caritasa, Udruge UNUK, Zaklade Sandra Stojić.


 Kako je rekla predstavnica Caritasa Jasna Erdelji, na pomoći potrebitima radi se konstantno, od konkretne pomoći u hrani i potrepštinama do pomoći u kući, sređivanja nužnih instalacija, dovoza ogrjeva. Bilo je prijedloga o međusobnoj koordinaciji udruga i organizacija koje rade na tom polju kako bi što više onih kojima je pomoć potrebna tu pomoć i dobili. (gp/ml)

 

 13.4.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1282 ... Autor: Radio Moslavina ...