GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutini 200.000,00 kuna za izgradnju prometnice u Poduzetničkoj zoni II


Grad Kutina je prijavom projekta „Izgradnja prometnice u Poslovnoj zoni II – Trasa 1“ za sufinanciranje projekata po Programu podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije uspio povući 200.000,00 kuna.

Izgradnja infrastrukture je preduvjet za privlačenje novih investicija, stoga prva faza izgradnje prometnice, čija ukupna planirana vrijednost iznosi 1.140.000,00 kuna, ide u ljeto.

Poslovna Zona Kutina II osnovana je s ciljem poticanja gospodarstva u Kutini te privlačenja ulaganja poduzetnika. U Poslovnoj zoni se nalazi niz tvrtki sa ukupno 84 zaposlenika. S obzirom da postoji interes bar još 2 investitora za ulaganjem, koje bi rezultiralo novim zapošljavanjem još najmanje 40 ljudi, potrebno je osigurati pristup do raspoloživog gradskog zemljišta na kojem bi se provelo ulaganje, odnosno potrebno je izgraditi pristupnu prometnicu do istog.

Grad Kutina je za ovaj projekt ishodio građevinsku dozvolu.

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne· zajednice 2015. sufinanciran je projekt:
„Izgradnja prometnice u poslovnoj zoni Kutina II (Trasa 3)“ koji je već rezultirao zapošljavanjem 20 ljudi i pripremom u visokoj fazi dokumentacije za izgradnju 3 novih objekata, odnosno investicija kojim će se zaposliti još 15 ljudi.
12.4.2017. - GospodarstvoBroj čitanja: 2086 ... Autor: Radio Moslavina ...