GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Skupština Udruge za zaštitu potrošača


Udruga za zaštitu potrošača Kutina održala je svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu podnio predsjednik udruge Zlatko Bosak. Udruga za zaštitu potrošača ima 27 novih članova što je pokazatelj potrebe za njihovim radom i djelovanjem, jer na području Sisačko moslavačke županije ovo je trenutno jedina takva udruga koja aktivno djeluje.
Iako djeluju na granici likvidnosti što im predstavlja značajan problem, zahvaljujući entuzijazmu i motiviranosti pojedinih članova, oni su do danas opstali, a napominju da troškove pokrivaju sami od službenih putovanja do potrošnog materijala. Stoga očekuju podršku i prepoznavanje šire društvene zajednice kako bi mogli nastaviti s radom. Cilj im je što veća prisutnost u javnosti informacijama korisnima za potrošače, što će im biti lakše prošire li svoje članstvo i na mlađe informatički pismene članove koji bi bili aktivni u udruzi. 

  

Zbog nedostatka sredstava u ovoj godini nisu aplicirali niti jedan projekt, zbog čega su razočarani i očekuju da će se stanje, ukoliko se želi zadržati opstojnost udruge morati unaprijediti financijskim sredstvima. Održali su niz aktivnosti u 2016. godini, radionica, tribina i razgovora sa stanarima zbog stanja na vodomjerima. Kutinska Udruga za zaštitu potrošača povezana je i sa drugim potrošačkim udrugama i savezima u RH, te jedni s drugima razmjenjuju iskustva. Građani im se obraćaju, a i sami članovi udruge nerijetko upozoravaju na smanjenu kvalitetu prehrambenih i drugih proizvoda, osobito u velikim centrima, naplatu nečega što nisu potrošili, ovrha, u čemu im udruga nastoji pomoći svojim savjetima. Novina u radu Udruge je otvaranje facebook profila čime je povećan potencijal širenja informacija, te sadržaja koje objavljuju. Njihov apel upućen je i gradu i županiji, jer svi građani su potrošači i svi građani se susreću s problemima za koje često ne znaju kome se obratiti za pomoć. Stoga u narednom razdoblju očekuju više senzibiliteta jer njihov je rad usmjeren na čitavu društvenu zajednicu. Udruge za zaštitu potrošača postoje u svim zapadnim zemljama svijeta gdje one nisu na marginama, već čine važan čimbenik društva u kojem smo svi potrošači.    (gp/ml)

  20.3.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1584 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS