GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Prepoznatljiv rad na očuvanju običaja i folklorne baštine


KUD Šartovac najmlađe je kulturno-umjetničko društvo na području Grada Kutine. U vrlo kratkom vremenu od osnivanja rad društva je postao prepoznatljiv pa je prošle godine KUD Šartovac ostvario niz zapaženih nastupa. Istaknula je to na Skupštini KUD-a Šartovac predjednica Jasna Pergar.

Dodala je kako je klub vrlo aktivan u fašničkim priredbama zahvaljujući dobroj suradnji sa Fašničkom udrugom Kobre. Posebno je istaknula uspješnu organizaciju Proljeća u Šartovca koju KUD organizira u suradnji sa NK Šartovac i DVD Šartovac te sa Mjesnim odborom. „U znak zahvale na toj dobroj suradnji našem smo nogometnom klubu darovali himnu.“, rekla je predsjednica KUD-a.

Na uspješnom radu KUD-u Šartovac čestitao je Zlatko Babić, član Gradskog vijeća Kutine. Gradonačelnik Kutine zahvalio je KUD-u Šartovac na očuvanju i oživljavanju običaja i folklorne baštine. „Pokazali ste kako se unatoč poteškoćama može puno toga postići u kratkom vremenu. To je vrijedan rad i siguran sam da ćete i dalje napredovati i rasti, a Grad Kutina pratit će vas i dalje i podržati vaš rad.“, poručio je gradonačelnik Kutine članovima KUD-a Šartovac. (nb)
20.3.2017. - KulturaBroj čitanja: 701 ... Autor: Radio Moslavina ...